Chorvátske letoviská sú ohniskom nákazy: Turisti musia dodržiavať nové nariadenia

2020-08-27 15:30:00 |   |    | 

V Chorvátsku pribudlo za ostatných 24 hodín 304 nových prípadov nákazy koronavírusom. Už deň predtým to bolo 358, najvyšší počet od začiatku pandémie. Zodpovední pristúpili k riešeniam.



Počet osôb, ktoré mali pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS-CoV-2, v Chorvátsku od začiatku pandémie stúpol na 9192. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 doteraz zomrelo 177 ľudí. Počet aktívnych prípadov nákazy je 2420.

Najviac postihnutými oblasťami je Zahreb (501 prípadov) a Splitsko-dalmatínska župa (734 prípadov), ktorá patrí k hlavným turistickým destináciám. Chorvátske úrady pripisujú vinu za súčasné zhoršenie situácie mladším turistom a klubom na pobreží a pristúpili k novým nariadeniam.

Minister vnútra Davor Božinović v stredu oznámil, že od polnoci platí v Splitsko-dalmatínskej župe povinnosť nosiť rúška vo všetkých uzavretých priestoroch, kde sú viac ako traja ľudia. A to aj v kaviarňach či reštauráciách, kde je sňatie rúška povolené len počas konzumácie. Nariadenie platí aj v turisticky mimoriadne obľúbených lokalitách ako sú mestá Split, Trogir a Omiš, ostrovy Hvar a Brač či Makarská riviéra.

Členské štáty EÚ susediace s Chorvátskom vrátane Talianska, Slovinska a Rakúska už varovali svojich občanov pred cestovaním do tejto balkánskej krajiny. Nemecká vláda varovala občanov pred dovolenkou v Šibenicko-kninskej a Splitsko-dalmatínskej župe. Slovenské miinisterstvo zasa odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania (2. stupeň) do Vukovarsko-sriemskej Splitsko-dalmatínskej župy.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa