Slovákov pobúrilo zrušenie letov na Cyprus: Zmapovali sme situáciu

2021-07-28 08:01:00 |   |    | 

Priame letecké linky z Bratislavy sú najpohodlnejším spôsobom, ako sa dostať do vzdialenejších krajín. Dovolenkári, ale aj Slováci, pracujúci v zahraničí, ich preto vždy pozorne sledujú. Nám sa do redakcie ozval čitateľ Michal, ktorého nepríjemne prekvapilo zrušenie spojenia s cyperským Pafosom.



Michal žije na Cypre a k spojeniu s domovom využíval priamu leteckú linku z Bratislavy, ktorú nízklonákladové írske aerolinky Ryanair prevádzkujú už od leta 2018. Po krátkom výpadku spôsobenom pandémiou COVID-19 sa lety do Pafosu vrátili, a to 2x týždenne počas júna a júla. V auguste sa dokonca zo Slovenska na Cyprus a späť lieta až trikrát – v utorky, štvrtky a soboty.

Ako však upozornil Michal, na september sa už letenka zakúpiť nedá. „Pritom sú lietadlá plné a máme tu turistov zo Slovenska ako nikdy predtým. Nechápeme to,“ napísal. Susedných krajín sa pritom škrty nedotkli. „Najviac nás hnevá, že v Poľsku zostali všetky lety a ešte sa zvýšili na 3x týždenne podobne ako vo Viedni. Z maďarskej Budapešti sa lieta dokonca až päťkrát. Prečo Slovensko niekto odpisuje?,“ pýta sa Michal.

Letecká spoločnosť sa k danej situácii vyjadrila len veľmi stručne. „Vzhľadom na pretrvávajúce cestovné reštrikcie letový plán Ryanairu z Bratislavy do Pafosu prehodnocujeme,“ napísali nám z tlačového oddelenia. Aké reštrikcie majú na mysli, to ani napriek výzve nešpecifikovali. Cyprus je pritom na zelenom zozname podobne ako viacero ďalších krajín, kam aerolinky ďalej lietajú a kam sa dajú letenky bez problémov zakúpiť aj na september.

Hovorca bratislavského letiska Matúš Hrabovský však Slovákov upokojuje a tvrdí, že pravidelná linka leteckej spoločnosti Ryanair do gréckeho Pafosu zatiaľ oficiálne zrušená nebola. „Linka je skutočne populárna, o čom svedčí aj jej dobrá vyťaženosť počas tejto letnej sezóny. Dopravca lety pridáva postupne, na september síce ešte lety do Pafosu nahlásené nemáme, v októbri sú však v pláne v utorky a soboty.

Faktom však zostáva, že ani na tento mesiac sa na stránke Ryanairu letenky do Pafosu (na rozdiel od iných destinácií) rezervovať nedajú. Nateraz teda záujemcom o cestovanie na Cyprus zostáva len vyčkať. Ako uzavrel hovorca letiska, „prípadné zmeny alebo zrušenie liniek sú obchodných rozhodnutím leteckej spoločnosti“ a tá sa do objasňovania svojich dôvodov veľmi nehrnie.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Ryanair

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa