Zabudnite na domy za euro: Na Sardínii vám teraz za presťahovanie dobre zaplatia!

2022-08-31 12:30:00 |   |    | 

Ak ste niekedy trávili dovolenku na čarovnej Sardínii, zrejme sa vám z nej ani nechcelo vracať. Nielen vás preto určite zaujme informácia, že tento taliansky ostrov hľadá nových obyvateľov. Za presťahovanie dokonca dostanú zaplatené!



Regionálna vláda na Sardínii už vyčlenila 45 miliónov eur na podporu vidieckych oblastí. Rodiny, ktoré si kúpia, alebo zrenovujú svoj domov, môžu rátať so zaujímavou finančnou injekciou. Má to však háčik, stavba sa musí nachádzať v obciach s menej než tromi tisíckami obyvateľov.

Finančná podpora pre nových majiteľov nehnuteľností je však nevratná a môže dosiahnuť výšku až do 15 tisíc eur, avšak maximálne 50 percent hodnoty domu alebo renovácie. Majitelia sú tiež povinní využívať ju ako svoje bydlisko a do osemnástich mesiacoch požiadať o trvalý pobyt na Sardínii.

Guvernér ostrova Christian Solinas vysvetlil, že cieľom tejto  iniciatívy je spraviť z ostrova lepšie miesto na život. „Vďaka týmto finančným prostriedkom sa Sardínia stane vhodným miestom pre tých, ktorí sa sem presťahujú, alebo sa rozhodnú založiť si tu rodinu.“ Okrem toho sú však na Sardínii stále k dispozícii aj domy za euro, napríklad v oblastiach Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai and Bonnanaro.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa