10 tipov, ako efektívne zbaliť kufor na dovolenku

2018-08-17 00:00:00 |   |    | 

Zvádzate pred každou dovolenkou veľký boj s vašim kufrom? Alebo je pre vás ešte ťažšie pobaliť sa na cestu späť domov? Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu správne sa pobaliť a efektívne využiť každý voľný priestor.



 

1. Každý deň do iného vrecka

Najhoršou nočnou morou je hľadanie vecí v kufri. Zákonite je všetko, čo potrebujete, na jeho úplnom dne. Kvôli tomu máte veci vždy rozhádzané, následne pokrčené a vo všetkom máte chaos. Preto si pripravte toľko igelitových vreciek alebo tašiek, koľko dní budete na dovolenke. Do každého z nich si potom pripravte to oblečenie, ktoré si vtedy chcete obliecť. Na mieste už len vytiahnete potrebné vrecko a nemusíte sa v ničom hrabať. Na cestu naspäť môžete zmeniť delenie oblečenia podľa farieb, aby ste ho potom takto rovno dali do práčky.

 

2. Rolujte

Ak máte problémy s nedostatkom priestoru, naučte sa veci rolovať. Bude to mať pre vás hneď dvojnásobný úžitok. V prvom rade sa vám veci nepokrčia. Keď ich máte voľne naukladané na sebe, tak sa pri presúvaní všelijako ohnú a už ich nevyrovnáte. Takto si len odrolujete ďalší kúsok, ktorý bude neporušený. Druhou výhodou je priestor, keďže rolky naukladáte lepšie na seba, ale aj vedľa seba. Skutočne vám tak do kufra vojde viac vecí.

 

3. Multifunkčná kozmetika

Ženská kozmetická taštička predstavuje vždy najväčšiu záťaž. Naučte sa kupovať malé balenia, ktoré potom na mieste hneď vyhodíte. Ďalším trikom je používať multifunkčnú kozmetiku. V obchodoch nájdete už aj ženské verzie sprchových gélov, ktoré zároveň slúžia aj ako šampón a balzam na vlasy. Počas pár dní si vystačíte s takýmto balením. Do batožiny si dajte neutrálny krém, ktorý môžete použiť ako ranný a nočný a pomôže vám tiež s odličovaním.

 

4. Čiapka do sprchy na topánky

Pri topánkach sa najviac bojíme toho, aby nám nezašpinili ďalšie oblečenie. Preto hľadáme riešenie v podobe malých krabíc alebo igelitiek, ktoré sú zbytočne rozmerné. Namiesto toho použite čiapku na vlasy, ktorú si dávate do sprchy. Natiahnite ju na spodnú časť a nezabudnite využiť aj vnútro topánok, do ktorých môžete napchať ponožky.

 

5. Priestor na dne medzi tyčkami

Spodok väčšiny kufrov nie je pevný a nahmatáte tam tyčky, v ktorých je zavedená výsuvná rúčka. Keď na to uložíte oblečenie, priestor medzi nimi je nevyužitý. Vezmite si preto napríklad tielko, spodnú bielizeň, tenké šľapky alebo kozmetiku a napchajte ju medzi tyčka tak, aby ste vytvorili rovnú plochu, na ktorú už môžete uložiť ďalšie oblečenie.

 

6. Využívajte aj vonkajšie vrecko

Ľudia sa boja využívať vonkajšie vrecká kufrov, pretože tie si nemôžu zamknúť a mohli by im odtiaľ ukradnúť veci. No zbytočne tak prichádzajú o ďalší cenný priestor. Dajte si tam veci, ktoré by boli pre zlodeja neatraktívne a v prípade odcudzenia by vám až tak nechýbali. Môžu to byť napríklad časopisy na čítanie, žabky na pláž, gumičky do vlasov, igelitky na špinavú bielizeň alebo prospekty z dovoleniek. Tie by vám zabrali v kufri veľa miesta a zlodeji o ne nebudú mať záujem.

 

7. Šperky v liekovej krabičke

Ženy veľmi dobre poznajú večné hľadanie šperkov v toaletnej taštičke. Aby ste ich už teraz mali pekne zorganizované a zároveň aby sa vám nepoškodili pri kontakte s kozmetikou, zaobstarajte si väčšiu krabičku na lieky. Do nej pohodlne vopcháte prstene, náušnice, aj tenké retiazky alebo náramky. Potom už len stačí otvoriť malý poklop a vybrať si tú bižutériu, ktorá sa vám páči.

 

8. Najťažšie veci ku kolieskam

Aby vám nerobil kufor problémy už aj pri samotnom cestovaní, musíte ho správne naložiť. To znamená, že najťažšie veci máte dať ku kolieskam a potom smerom nahor už ukladajte len ľahšie kúsky. Keby ste si dali na vrch kufra trebárs turistické topánky, kozmetiku a žehličku na vlasy, pri každom zastavení by sa vám prevažoval a nemohli by ste ho nechať voľne položený.

 

9. Svetrík a tričká

Väčší problém vám robí balenie sa počas chladných jesenných a zimných mesiacov. Teplé pulóvre zaberú veľa miesta a taktiež veľa vážia. Vtedy použite veľmi jednoduchý trik. Vezmite si jeden sveter, ktorý vás ochráni pred chladom a pod neho striedajte rôzne tričká, ktoré zaberú podstatne menej miesta.

 

10. „Zmenšovadlá“

Použite niekoľko trikov, vďaka ktorým zmestíte pohlcovačov priestorov do zázračných zmenšovadiel. Pri krátkych cestách si dajte krémy na tvár a oči do obalu na odkladanie kontaktných šošoviek. Vezmite si hrubšiu slamku, ktorú rozstrihnite na polovicu. Jeden otvor dajte nad sviečku a zatavte ho dokopy. Cez druhý vtlačte dnu zubnú pastu alebo šampón a potom zatavte aj druhý koniec. Na mieste ich otvorte nožnicami alebo protitlakom a použite. Podprsenky si naukladajte košíčkami do seba a tie potom vypchajte ponožkami. Pritlačte ich vnútornými stranami k sebe a tak vložte do kufra. Parfumy vopchajte do ponožiek, aby ste ich zároveň ochránili pred rozbitím. Na dekoratívnu kozmetiku použite väčšie puzdro na okuliare, aby ste ju mali zároveň vždy pokope.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa