Len fakle a mesiac ožiaria večernú romantiku. Na zámku Schloss Hof zažijete nočný piknik

2014-07-09 13:30:59 |   |    | 

Neďaleko Bratislavy, bicyklom len pár desiatok minút, prežijete romantiku ideálnu pre všetky dvojice. Nočné posedenie pri svite mesiaca bude súčasťou večerných prehliadok cisárskych osláv. O zábavu sa postarajú barokoví umelci aj ohňová šou.



Spestrením sezónneho programu na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy sú dve nové podujatia. Pod názvom Nočný spln v barokovom zámku sa uskutočnia 12. júla a 9. augusta v areáli najväčšieho cisárskeho vidieckeho sídla v tejto krajine. 

"Budú to exkluzívne večerné podujatia s rovnakou programovou ponukou vo svite mesiaca, ktorý nádherne osvetľuje rozsiahle terasy barokových záhrad. Je to pôsobivá možnosť spoznať zámok a jeho okolie aj po zotmení," uviedla pre TASR Barbora Kalafutová zo zámku.

Dve prehliadky (o 19. a 21. h) aktuálnej výstavy "Lesk a pôvab – oslavy na cisárskom dvore" umožnia spoznať cisárske oslavy z čias princa Eugena Savojského a panovníčky Márie Terézie. "Pre dokonalé precítenie tohto zážitku sú vítaní návštevníci v barokových kostýmoch, nie je to však podmienkou," dodala Kalafutová.

Podľa nej nevšedným zážitkom bude piknik v nočných záhradách s kvitnúcimi kobercami kvetov a idylickými arkádami, kde si možno vychutnať ich krásu v žiari horiacich fakieľ. Občerstvenie, inšpirované barokom, zabezpečí bufet v priestoroch Sala Terrena a bar v jaskynke s fontánkou. V prípade záujmu o čerstvo naplnený piknikový kôš si možno objednať dva dni vopred v zámockej gastronómii D&M (www.schlossgastronomie.at)

O zábavu sa postarajú koče s koňmi, barokoví jazdci a chodci na chodúľoch. Milovníkov tanca zaujme tanečný majster Eddy Franzen, s ktorým si hostia môžu zatancovať barokový tanec menuet. Program potrvá do 23. hodiny a jeho vrcholom bude ohňová šou. 

Informácie sú na internetovej stránke www.schlosshof.at.

Zdroj: TASR

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa