Spravte si selfie a vyhrajte pobyt. Objavujte najkrajšie oblasti Vysokého Štajerska

2015-04-29 12:00:00 |   |    | 

Na kratšie výlety nie je nič lepšie ako dvojdňovka v Alpách. Ukrývajú sa tu miesta vhodné pre všetkých a tunajšie turistické organizácie si pre návštevníkov pripravili balíčky, ktoré zahŕňajú azda všetko. Naozaj sa na túto sezónu pripravili a vo Vysokom Štajersku vás okrem prekrásnej prírody čaká aj romantika a dokonalá pohoda.



 

Zelený poklad

 

Minulý rok si sami Rakúšania vybrali svoje najobľúbenejšie miesto. Ním sa stalo Grüner See v Tragöß, ktoré si získalo srdcia nie len domácich, ale celého sveta. Vďaka fotografickej súťaži časopisu National Geographic sa o ňom dozvedeli cestovatelia z takmer každého kúta sveta. Niet sa čomu diviť. Táto „Atlantída“ uprostred hôr a lesov je pokladom svetového formátu. A navyše, nachádza sa k nám pomerne blízko.

Názov smaragdovo zeleného jazera je odvodený od jeho krištáľovo čistej vody. Tá pochádza z topiaceho sa snehu a preto je jazero najkrajšie na jar, keď sa aj v horách oteplí a voda sa začne zbierať v jazere. Jeho hladina vtedy stúpne natoľko, že sa pod hladinu dostanú okolité lavičky a dno získa úplne nový ráz. Vtedy je Grüner See najnavštevovanejšie a často v ňom nájdete aj potápačov. Vidieť ich nebude problém, keďže voda je tu úžasne čistá a priehľadná.

 

Piknik a romantika

 

Tohtoročnými turistickými témami celého Štajerska sú piknik a romantika. Nim prispôsobili aj všetky ponuky a balíčky. Snažia sa pritiahnuť ľudí, ktorí sa neboja vyraziť do hôr a užívať si prekrásne prostredie len tak s košíkom plným dobrého jedla. Ak nemáte rodinu a ani dvojicu, neobídete drahšie, pretože v mnohých balíčkoch nebudete musieť priplácať za to, že budete na dovolenke sami. Nezadaným, možno s trochou nadhľadu, pripravili Knihu flirtuPríručku pre singlov, aby sa v tunajších lesoch ľahšie zamilovali.

Mohlo by vás zaujímať: Romantika na počkanie: Najkrajšie rakúske dedinky a mestečká

Aby ste stále len nechodili po horách, môžete zájsť aj do mnohých múzeí, prípadne iných atrakcií. V umeleckej sieni Kunsthalle Leoben sa čoskoro začne výstava Od Alexandra Veľkého po Kleopatru – Poslední faraóni, na Wilde Bergu na deti čaká letná sánkarska dráha a zvieratká v Alpskej ZOO a dospelí sa zase radi dozvedia čo to o tunajších baniach, prípadne sa nechajú zviesť na obrovskom aute v otvorenom lome.

Aby ste mohli využiť váš čas naplno a videli ste čo najviac, vybavte si aj Vysokoštajerskú hosťovskú kartu. Nárok na ňu máte už od prvého prenocovania a umožní vám zvýhodnený vstup do zaujímavých rekreačných atrakcií. Vypýtajte si ju u vášho domáceho.

 

Vytiahnite paličky na „svojky“ a objavujte poklady

 

Okrem zaujímavých balíčkov sa turisti môžu zapojiť aj do súťaže o 20 pobytov. Stačí objaviť deväť pokladov, vyfotiť sa s nami a prihlásiť sa. Týchto 9 miest predstavuje tajné tipy regiónu, ktoré sú navyše obkolesené ďalšími príjemnými zaujímavosťami. Patria sem:

 

Zelené jazero v Tragöße

Amundsenova hora na Pretulskej horskej lúke

Stanzská slnečná cesta

Kaplnka kráľovstva nebeského na ceste Bründlweg pri Poguschi

Hrad Oberkapfenberg

Štajerský Erzberg v Eisenerze

Divoká hora v Mauterne

Bazilika v Mariazelle

Schneealmboden v prírodnej rezervácii Mürzer Oberland

Zdroj/autor: hochsteiermark.at, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa