6 najlepších rakúskych lyžiarskych stredísk: Vyberie si každý milovník zimy

2015-12-19 07:00:00 |   |    | 

Hneď po Slovensku patria rakúske zjazdovky k tým najobľúbenejším pre našich lyžiarov. Máme ich totiž v blízkosti nášho domova a keď sme ochotní cestovať aj trochu ďalej, môžeme si dopriať skutočne kvalitný zážitok v podobe lyžovačky na ľadovci. Každé stredisko prináša niečo iné, čím zaujme svojich turistov. Niekedy sú to práve trate najlepších kvalít, krásne prostredie, doplnkové služby alebo tiež ponuka pre tých najmenších lyžiarov.



 

Pre začiatočníkov – Seefeld

 

Nováčik istotne nestrávi na lyžiach toľko času ako skúsený lyžiar. Okrem nenáročných zjazdoviek a dobrého zastúpenia lyžiarskych škôl je preto dôležité mať pre týchto turistov taktiež bohaté zastúpenie aprés ski ponuky. V Rakúsku si tak na svoje prídete v lyžiarskom stredisku Seefeld, ktoré sa nachádza päť a pol hodiny cesty autom z Bratislavy. Seefeld sa nachádza v menšej dedinke s veľmi príjemnou atmosférou. Ideálna je taktiež pre bežkárov, ktorí sa radi pokochajú prírodou. Jednotlivé domy majú skvelú architektúru a všetko pôsobí veľmi romanticky a ponúka predstavu typických rakúsko-nemeckých horských oblastí. Okrem lyžovania si tam môžete vychutnať dráhy na sánkovanie, korčuľovanie, curling a so skúseným sprievodcom sa môžete vybrať vyskúšať horskú turistiku.

 

V zime Rakúsko ponúka mnoho zaujímavých atrakcií, ako miesto, kde vznikla Tichá noc.

 

Pre skupiny – St. Anton am Arlberg

 

Za šesť hodín sa zo Slovenska dostanete i do tohto zimného strediska, ktoré je ako stvorené pre väčšie skupiny. Dôvod je veľmi jednoduchý – nájdete tam široké spektrum zjazdoviek, na ktorých si príde každý na svoje. Navyše sa tam už niekoľkokrát konali preteky svetového pohára, čiže svahy sú otestované aj tými najnáročnejšími lyžiarmi. Vďaka tomu je ideálne aj na dovolenku so staršími deťmi, keď si celá rodina vyberie program podľa seba. No a keď sa počas dňa dosýta vyšantíte na zjazdovkách, potom už večer budete túžiť skôr po nejakej dobrej zábave. Ani o to však v St. Antone nie je núdza. Keďže ide o väčšie stredisko, pravidelne sa tam koná zaujímavý program a v podnikoch vždy nájdete nejakú dobrú zábavu. Opäť je tu širšia ponuka a môžete zájsť na tradičné tanečné zábavy, ale aj na diskotéky.

 

Pre náročných – Kitzsteinhorn

 

Kaprun s jeho ľadovcom vyhovie podmienkam aj tých náročnejších lyžiarov. Neustále ponúka vynikajúce podmienky a vďaka ľadovcovému pôvodu navyše umožňuje nepomerne lepšiu lyžovačku na prírodnom snehu. V tejto lokalite bola zároveň v Rakúsku po prvýkrát sprístupnená zjazdovka na ľadovci. K najlepším zážitkom patrí nočná lyžovačka, ktorá je v okolitej tichej prírode nezabudnuteľná. V stredisku majú aj niekoľko tratí pre bežkárov, ktoré taktiež zodpovedajú tej najlepšej kvalite. Do tejto lokality sa chodí na sezónu pripravovať i viacero aktívnych zjazdárov.

 

Skvelú rakúsku lyžovačku zažijete aj na svahoch Štajerska.

 

Pre romantikov – Alpbach

 

Ak milujete zimu a vaša láska je na tom rovnako, pripravte jej nádherné prekvapenie a zoberte ju na lyžovačku do krásnej rakúskej dedinky Alpbach. Tá sa nachádza päť hodín jazdy od Bratislavy a ponúka jedno z najlepších stredísk pre zamilované páry. Nachádza sa totiž v nádhernej tichej lokalite. Páry sa tam necítia rušené, nájdu mnoho možností pre dlhé zimné prechádzky a večer si môžu posedieť v niektorom z malých rodinných podnikov. Obvykle sa tam nehrnú ani skupinky mladých lyžiarov, ktorí by narúšali túto príjemnú atmosféru. Pre záujemcov sú pripravené aj možnosti pre zimnú turistiku a keď budete chcieť vášho partnera ohúriť, objednajte si jazdu na saniach ťahaných koňmi.

 

Pre rodiny s malými deťmi – Ellmau

 

Tento typ lyžiarov vyhľadáva najmä pokojnejšie zimné strediská. Dajú si záležať na tom, aby mali najmä vo večerných hodinách pokoj a k tomu ocenia aj služby orientované na tých najmenších. A presne toto všetko nájdu aj v Ellmau, ktoré sa nachádza štyri a pol hodiny autom od slovenských hraníc. V stredisku sa nachádza viacero malých vlekov určených pre začínajúcich lyžiarov. Taktiež sa tam nachádza malá lyžiarska škôlka a deti sa môžu zabaviť aj pri iných snežných radovánkach. Ak máte záujem ísť si zalyžovať a potrebujete zatiaľ niekoho, kto by sa postaral o vaše deti, i tieto služby ponúka viacero tunajších hotelov. Po lyžovačke istotne oceníte oddych vo vodnom svete a dodatočný program nasmerovaný na tých najmenších.

 

Už ste vyskúšali poľské strediská? Sezóna sa tam už začala a tu sa prečítate, do ktorých stredísk, by ste vy sami mohli zájsť.

 

Pre nelyžiarov – Kitzbühel

 

Nie každý milovník zimy musí byť zákonite aj vášnivým lyžiarom. A keď sa stretne pár, v ktorom len jeden z nich holduje tomuto športu, ideálne je vybrať rezort, ktorý by zodpovedal nárokom obom z nich. Takým je napríklad aj Kitzbühel, ktoré ponúka široké spektrum služieb aj pre nelyžiarov. Či už si radi zakorčuľujete a máte radi prechádzky zimnou prírodou, alebo hľadáte skôr iné využitie voľného času, za každých okolností si tam prídete na svoje. Po celý čas sa tam organizujú podujatia, môžete zájsť aj do okolitých múzeí alebo si zájdete do niektorého z kúpeľných hotelov.

 

Zdroj/autor: skiresort.info, telegraph.co.uk, ski-austria.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
1.7/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa