Novinky leta 2023 na Jadrane: Letecky do Chorvátska priamo z Bratislavy a z Košíc!

2023-07-13 15:45:00 |   |    | 

To, že je Chorvátsko označené na mape sveta „veľkými písmenami“, je pre jeho kúzelnú prírodu, tisíc ostrovov, bohaté dedičstvo, tyrkysový Jadran a pohostinných obyvateľov. A pre nás je vlastne na dosah ruky. Čo môžeme za posledné obdobie s uznaním konštatovať, že chorvátske hotely ponúkajú vynovené služby, kvalitné hotely a rozmanitý all inclusive. A ak vás doteraz odrádzala 11 a viac hodinová cesta na tie najkrajšie južné pláže Chorvátska, už nemusí! Teraz sa s CK Satur dostanete do historického Dubrovníka a malebného Braču za necelých 1,5 hod. letecky priamo z Bratislavy aj Košíc.



 

Aké je dovolenkové Chorvátsko?

Nie nadarmo sa Chorvátsko dostáva medzi najzaujímavejšie svetové destinácie. Či už je to Makarska, Vodice, Zadar, Brač s krásnou plážou Zlatý roh, Dubrovník alebo Istria, každoročne sa umiestňujú v rebríčku obľúbenosti veľmi vysoko. A tak aj v CK SATUR lietajú na Brač priamo z Bratislavy a z Košíc. Veľkou výhodou sú denné lety, a to každú sobotu počas celej letnej sezóny. Pre milovníkov južnej Dalmácie ponúkajú denné priame lety z Bratislavy aj do Dubrovníka.

Pobyty v Chorvátsku sú cenovo relatívne veľmi dostupné, aj keď si zvolíte individuálnu dopravu či bezstarostnú cestu novými kvalitnými autobusmi, kde vás dopravia skúsení vodiči. Výhodou sú aj menšie skupiny, takže každý má počas cesty dostatok miesta. Cestujete si komfortne v pohodlí, bez stresu a nezaskočia vás ani žiadne ďalšie výdavky na mýto. Samozrejmosťou sú aj nápoje počas cesty a wifi vo všetkých autobusoch.

Celkovo veľmi dobrý dojem robia aj nové hotely, ktoré vôbec nezaostávajú za inými kvalitnými inde vo svete. Všade je poznať, že Chorvátsko ide aj vďaka súkromnej iniciatíve podnikateľov neuveriteľne rýchlo dopredu, stavia a rekonštruuje. Veď napokon už od januára 2023 euro nahradilo kuny.

 

Dubrovník vás nenechá ľahostajným

Tí, čo hľadajú raj na zemi, musia prísť do Dubrovníka“, napísal kedysi spisovateľ George Bernard Shaw okúzlený týmto mestom. Nechajte sa preto ním okúzliť aj vy a navštívte výnimočný Dubrovník, ktorý pôsobí ako otvorené múzeum a je na zozname UNESCO.

Novinkou medzi hotelmi je Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar 4*, kde na váš čaká dokonalá rodinná dovolenka plná aktivít s light all inclusive. Hotel sa nachádza na pobreží malebného polostrova Babin Kuk, len 15 minút jazdy od historického centra mesta Dubrovnik. Výhodu hotela je jeho poloha a pláže. Len 150 m je kamienková pláž Copacabana s možnosťami vodných športov a dokonca plavba počas západu slnka na motorovom člne a pohárom šampanského s výhľadom na dubrovnícke hradby. 200 m západne od hotela je štrková pláž Coral Beach Club, ktorá sa radí medzi najkrajšie dubrovnícke pláže pre upravenosť, špičkové zariadenia a výhľad na more i ostrovček Daksa. Nechýba ani štrková pláž ocenená modrou vlajkou, Val President Relax Beach.

Na polostrove Babin Kuk s krásnymi plážami sa nachádza aj hotel Valamar Tirena Hotel 4*+, ktorý ponúka novozrekonštruované izby a bohaté raňajky s možnosťou doobjednať si večere formou bufetu. Na slnečnej terase sú 2 bazény s novými tobogánmi i detský bazén, Oliva gril a Splash Pool Bar. V stredisku nájdete športové vyžitie: fitnes, basketbal, plážový volejbal, badminton, joga, tenisové kurty a potápačskú školu.  Ak máte aj domáceho miláčika a chce ho vziať sebou, hotel takú možnosť má za príplatok.

Pre rodiny: Pri oboch hoteloch značky Valamar bude k dispozícii aj rodinný klub Planet Fun s 2 slovenskými animátormi, a to v období od 1. júla do 2. septembra 2023. V blízkosti hotela je zábavné centrum Club Maro World pre rodiny a deti všetkých vekových kategórií na ploche 1800 m2.

 

Ostrov Brač aktívne aj luxusne

Priamo z Bratislavy a z Košíc sa lieta aj na ostrov Brač, kde si môžete užiť dovolenku v dvoch výnimočných hoteloch, Bretanide sport & wellness resort 4* alebo v celkom novom Grand Hotel View 4*. Ostrov Brač je známy pre pláž Zlatý roh, ktorá bola ocenená Modrou vlajkou. Toto je práve tá slávna kamienková pláž dlhá 600 m a meniaca sa podľa smeru vetra a vĺn.

Jedinečnosť hotela Bretanide sport & wellness resort 4* vyniká už aj samotnou jeho polohou pri pláži Zlatý roh. Areál hotela pôsobí ako malé kompaktné mestečko s rozsiahlymi záhradami a bazénom. Hotel má výborné služby a kvalitný all inclsuvie. Ak preferujte aktívnu dovolenku s množstvom pohybu a športového vyžitia, hotel spĺňa túto požiadavku pre malých aj veľkých. Vyskúšať môžete cyklistiku či korčuľovanie. Do mestečka Bol sa dostanete pešo po nádhernej promenáde, alebo turistickým vláčikom. Hotel ponúka ubytovanie v priestranných štandardných izbách alebo v ultra moderne zariadených superior izbách.

Pre rodiny: Počas letných prázdnin 2023 je zabezpečený bohatý animačný program rodinného klubu Planet Fun s 2 slovenskými animátormi. Nachádzajú sa tu dva bazény, detské ihrisko a tobogany, tenisové kurty a stolný tenis.

Na ostrove Brač ešte ostaneme, lebo tento divoký a krásny ostrov, ku ktorému bola príroda veľmi štedrá, ponúka pre luxusnú dovolenku aj novopostavený moderný Grand Hotel View 4*. Leží pri dedinke Postira v severnej časti ostrova, kde vás čakajú úchvatné scenérie na pohorie Biokovo a krištáľovo čisté more. Kamienková pláž Prvija s pozvoľným vstupom do mora má i upravené betónové plochy a nachádza sa cca 300 m od hotela. Ubytovanie je v nových a moderne vybavených izbách či suitách orientovaných na morskú stranu a s balkónom. Hotel ponúka plnú penziu ako i nápoje počas stravovania. Dokonalý relax nájdete vo wellness centre s bazénom, rôznymi druhmi sáun a relaxačnou zónou. Podmanivý a štýlový je areál hotela s vonkajším bazénom a časťou pre deti.

Náš tip: Vydajte sa za poznaním malého mestečka Pučišča, známeho pre ťažbu bieleho kameňa, alebo do prístavu Supetar, ktoré má kúzelnú jadranskú atmosféru. Nádherné výhľady sľubuje Vidova hora s výškou 778 m. Ľahko dostupná je i jedna z najkrajších bračských pláží Lovrečina s jemným pieskom.

Ak sme vás inšpirovali stráviť letnú dovolenku v Chorvátsku v obľúbených letoviskách, ale neviete sa rozhodnúť pre lokalitu či hotel, radi vám v CK SATUR s výberom poradia, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR správa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa