Hrady, zámky a kaštiele Slovenska

FOTO Devín konečne v plnej kráse: Po deviatich rokoch opäť sprístupnili horný hrad

Hrad Devín
2017-05-09 12:00:00

Dlhých 104 mesiacov trvalo, kým verejnosti opäť sprístupnili horný hrad na Devíne v Bratislave. Ten bol z bezpečnostných dôvodov pre trhlinu v hradnom múre nad kamenným prístupovým schodiskom od septembra 2008 zatvorený. Návštevníci Devína si tak môžu vzácnu historickú a kultúrnu pamiatku konečne opäť vychutnať v plnej kráse. viac »

FOTO Skutočný skvost našej histórie: Po rekonštrukcii otvorili obľúbený kaštieľ Márie Terézie

Barokový kaštieľ v Bernolákove
2017-04-07 12:00:00

Kaštieľ v Bernolákove je zapísaný v zozname národných kultúrnych pamiatok. Svoje narodeniny tu oslavovala Mária Terézia a navštívil ho aj americký prezident Theodore Roosevelt. viac »

Záhadný kaštielik na juhu Slovenska: Château Rúbaň povstal z popola

Château Rúbaň
2017-03-13 11:50:00

Na juhu Slovenska, v malebnej obci Rúbaň, vlastnila kedysi nemalé majetky aj slávna rodina Zichyovcov. K nahonobenému majetku patrila aj impozantná kúria s okolitými pozemkami a hospodárstvom. Tá však po veľkých parádach a následnom vysťahovaní slávneho rodu postupne chátrala. Dnes priťahuje svoju pozornosť vďaka mladému vinárstvu, ktoré sa tu rozhodlo usídliť a záhadný dobový kaštielik zrekonštruovať. Pozrite sa, ako vyzerá bývalé útočisko bohémskeho Aladára Zichyho zo Surdu dnes. viac »

FOTO Muránsky hrad ľudia navštevujú aj v zimnom období

Muránsky hrad ľudia navštevujú
2017-03-11 12:00:00

Zrúcaninu Muránskeho hradu nad obcou Muráň v okrese Revúca navštevujú turisti, napriek jej ťažšie dostupnej polohe, aj počas zimného obdobia. TASR to potvrdil starosta Roman Goldschmidt. viac »

Dokonalá zimná romantika: FOTO Zasnežený Turniansky hrad je pastvou pre oči

Dokonalá zimná romantika: FOTO
2017-02-20 11:59:28

Hrad nad obcou Turňa nad Bodvou chránil dlhé storočia okolie pred každým nepriateľom. Dnes sú z neho už len ruiny a jeho zašlú slávu dávno odvial čas, návštevníkov však určite nesklame. Ponúka totiž výhľady, na aké sa nezabúda. Pokochajte sa ich zimnou verziou na našich fotografiách aj vy. viac »

Stopy slávnych na Slovensku: Príbehy kaštieľov, o ktorých ste netušili

O niektorých príbehov slovenských
2016-11-24 12:00:00

Na celom Slovensku máme okolo päťsto kaštieľov. Mnohé z nich skrývajú prekrásne interiéry a sú obklopené nádhernými parkmi. Niektoré tiež strážia príbehy a tajomstvá, o ktorých ste ani netušili. Slovenská agentúra pre cestovný ruch vám priblíži tie najzaujímavejšie, ktoré by ste rozhodne mali spoznať bližšie. viac »

Ďalšia ozdoba východu: V Humennom ukončili prvú etapu obnovy renesančného kaštieľa

Prvá etapa rozsiahlej obnovy
2016-11-22 08:00:00

Prvá etapa rozsiahlej obnovy humenského renesančného kaštieľa, do ktorej investoval Prešovský samosprávny kraj (PSK) 2,6 milióna eur, je ukončená. Sídlo Vihorlatského múzea, ktoré je národnou kultúrnou pamiatkou, rekonštruovali niečo vyše roka. Pri príležitosti slávnostného ukončenia prvej etapy rekonštrukcie o tom informoval riaditeľ múzea Vasiľ Fedič. viac »

Skvelý úspech Slovenska: Máme tie NAJ historické hotely v Európe

Boutique Hotel Hviezdoslav
2016-10-25 00:00:00

Slovenské historické hotely už niekoľko rokov hviezdia v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V ročníku s prívlastkom 2017 získal nominácie rekordný počet slovenských historických hotelov. viac »

Opäť v plnej paráde: FOTO Mirbachov palác zreštaurovali

Mirbachov palác je zreštaurovaný
2016-10-07 08:00:00

Zreštaurovanie fasády Mirbachovho paláca, ktorý bol v zlom stave, je ukončené a rokokový klenot Bratislavy tak opätovne získal krásny vzhľad. Mirbachov palác má aktuálne vzhľad pôvodnej architektúry zo 60. rokov 18. storočia. viac »

Prvé FOTO po rekonštrukcii: Žilinský Belvedér konečne v celej kráse

Žilinský Belvedér
2016-09-15 12:00:00

V roku 1907 staviteľ talianskeho pôvodu Nicoletta Rauter vybudoval v Žiline eklekticko-secesný mestský palác, ktorý patrí medzi najkrajšie na Slovensku. Po ukončení rekonštrukčných prác sa návštevníkom konečne odhaľuje v celej kráse. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa