FOTO Muránsky hrad ľudia navštevujú aj v zimnom období

2017-03-11 12:00:00 |   |    | 

Zrúcaninu Muránskeho hradu nad obcou Muráň v okrese Revúca navštevujú turisti, napriek jej ťažšie dostupnej polohe, aj počas zimného obdobia. TASR to potvrdil starosta Roman Goldschmidt.



 

Muránsky hrad je jedno z najnavštevovanejších miest nášho regiónu počas celého roka. Tí ozajstní turisti si nájdu čas aj v zime, aby sa pokochali krásnou prírodou a výhľadmi,“ uviedol Goldschmidt s tým, že záujem návštevníkov registrujú hlavne počas slnečných zimných dní.

Ako sám povedal, teší ho i pokračujúca obnova hradu, na ktorú dostáva samospráva pozitívne reakcie od návštevníkov. „Ľudia, ktorí tu boli pred pár rokmi a prišli teraz, si všimli zmeny, ktoré sa na hrade za posledné štyri roky udiali,“ konkretizoval a dodal, že to bolo možné vďaka príspevku z Ministerstva kultúry SR a finančnej podpore Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Nezamestnaní si každý rok nájdu na hrade prácu a je to naozaj zmysluplné. Za tými chlapmi vidno poctivo urobenú robotu,“ konštatoval s tým, že v obnove hradného areálu a statickom zabezpečení jeho objektov plánujú pokračovať. „Podali sme už žiadosť na rok 2017 a dúfame, že bude podporená,“ doplnil.

Práve zimu si pre návštevu Muránskeho hradu vybrali aj turisti Tomáš zo Zvolena a Barbora z Prešova, pre ktorých podľa ich slov ročné obdobie v tomto smere nezohralo žiadnu rolu. „Cesta na hrad bola úplne v pohode, stúpania tu neboli takmer žiadne, takže to bolo skôr také prechádzkové,“ uviedol Tomáš s tým, že hrad ich príjemne prekvapil svojou veľkosťou a výhľadmi.

 

Zdroj a foto: TASR

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa