Doprava a cestovanie

Pasažier Lufthansy sa pokúsil podpáliť deku, lietadlo núdzovo pristálo

Pasažier Lufthansy sa pokúsil
2023-11-30 09:00:00

Lietadlo nemeckej spoločnosti Lufthansa na trase z Mníchova do Bangkoku v stredu neplánovane pristálo v Indii. Príčinou bolo "nedisciplinované správanie sa cestujúceho". TASR informuje na základe správy agentúry DPA a indického denníka The Times of India. viac »

Autá z iného sveta: Prečo nikdy nevyrazili na cesty?

Autá z iného sveta:
2023-11-22 00:00:00

Niektorým ľuďom pripomína chrobáka so zloženými krovkami. Má elegantné zaoblené okná a okrúhle svetlá a k jeho prednostiam patrí aj nižšia spotreba paliva. Aerodynamický automobil Schlörwagen sa napriek tomu nezačne sériovo vyrábať. Podobne ako ďalšie futuristické prototypy vozidiel… viac »

V Dubaji sa koná letecký veľtrh: Aerolinky Emirates oznámili nákup boeingov za 52 miliárd

V Dubaji sa koná
2023-11-12 09:00:00

Letecká spoločnosť Emirates otvorila letecký veľtrh v Dubaji kúpou lietadiel Boeing za 52 miliárd USD (48,67 miliardy eur). To poukazuje na zotavenie leteckej dopravy z pandémie nového koronavírusu napriek tomu, že konflikt medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas ohrozuje regionálnu bezpečnosť. TASR o tom informuje na základe správy AP. viac »

Historický míľnik: Bratislavské letisko má povolenie na širokotrupé lietadlá, lietajú do exotiky

Historický míľnik: Bratislavské letisko
2023-10-25 11:30:00

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave dostalo povolenie od Dopravného úradu na prevádzku širokotrupých lietadiel na diaľkové lety. Do exotických destinácií tak už možno letieť aj priamo z Bratislavy. Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Tóthová. viac »

Šialený čin pilota: Počas letu s desiatkami ľudí sa pokúsil vypnúť motory

Šialený čin pilota: Počas
2023-10-24 12:00:00

Pilot amerických aeroliniek Alaska Air, ktorý bol mimo služby a cestoval s posádkou v kokpite, sa pokúsil počas letu vypnúť motory, píše denník The Seattle Times. V lietadle Embraer E-175 v danej chvíli bolo 80 cestujúcich, stroj bol na ceste z amerického Everettu do San Franciska. Štvorčlennej posádke sa pilota mimo služby Josepha Emersona podarilo premôcť a stroj po asi hodine cesty predčasne pristál v Portlande. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa