DROMEDÁR

Mušky, žaby, opice: Pred Gagarinom do vesmíru poslali množstvo rôznych zvierat

Mušky, žaby, opice: Pred
2024-04-12 00:00:00

Dňa 12. apríla 1961 vzlietol prvýkrát človek do vesmíru. Sovietsky kozmonaut Jurij Alexejevič Gagarin sa ako prvý človek na svete pozeral na Zem z kozmu. K tejto prelomovej udalosti sa viaže Svetový deň letectva a kozmonautiky, ktorý na podnet Medzinárodnej leteckej federácie (FAI) vyhlásili v roku 1968 . viac »

Boeing výrazne obmedzil produkciu, aerolinky bojujú s nedostatkom lietadiel

Boeing výrazne obmedzil produkciu,
2024-04-11 12:40:00

Spoločnosť Boeing po sérii porúch, ktoré viedli k sprísneným kontrolám zo strany regulačných orgánov, výrazne obmedzila výrobu. Koncern v utorok oznámil, že v prvom štvrťroku dodal zákazníkom len 66 strojov z produktovej rady 737 Max. Globálny letecký priemysel tak pred letnou sezónou čelí veľkému tlaku. viac »

Ďalšie nešťastie v Rakúsku: Traja ľudia prišli v horách o život

Ďalšie nešťastie v Rakúsku:
2024-04-11 12:30:00

V rakúskom Ötztale sa dnes zrútila lavína, pod ktorou zomreli traja ľudia z Holandska. Oznámila to rakúska záchranná služba agentúre APA. Záchranári vyslobodili jedného skialpinistu, ktorý bol so zraneniami letecky prepravený do nemocnice v Zamse. viac »

Les nesmrteľných príbehov: Panenské bučiny v Rumunsku zachraňujú životy

Bukovina
2024-04-11 12:00:00

Príbeh Lesa nesmrteľných príbehov začal len nedávno, v roku 2019. Ten rok po boji s rakovinou zomrela Elena-Mirela Cojocaruová, milovaná žena starostu rumunskej dediny Nucšoara. Jej manžela, Iona Cojocarua, čoskoro začalo trápiť srdce; lekár mu v rámci liečby odporučil prechádzky v prírode, najmenej 6000 krokov denne, píše denník The New York Times. viac »

Zvieratá sa pri zatmení Slnka správali zvláštne: Žirafy sa koordinovane hýbali, gorily šli spať

Zvieratá sa pri zatmení
2024-04-10 20:00:00

Hoci niektorí ľudia v Severnej Amerike pri pondelkovom úplnom zatmení Slnka reagovali rôznymi prekvapivými spôsobmi, neboli jedinými živočíchmi, ktorí sa počas vzácnej udalosti správali neobvykle. Kojoti vyli, sovy húkali a gorily sa odobrali na spánok. Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) preto zháňa pomoc verejnosti pri skúmaní podivného správania zvierat, uviedol server Sky News. viac »

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

Biely piesok a tyrkysové
2024-04-10 14:30:00

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari. viac »

V Rakúsku sa strhla lavína: Jeden 19-ročný mladík zahynul, druhý bojuje o život

V Rakúsku sa strhla
2024-04-10 14:00:00

Rakúske úrady informovali v utorok o lavíne v Alpách, ktorá strhla dvoch devätnásťročných nemeckých turistov. Jeden z nich neprežil a druhý je vo vážnom stave, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. viac »

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž na moderné vitráže do katedrály Notre-Dame

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž
2024-04-10 12:42:00

Francúzsko vyhlásilo súťaž na výtvarné spracovanie moderných vitráží pre parížsku katedrálu Notre-Dame, ktorá pred piatimi rokmi vyhorela. Návrhy na novodobé výplne okien šiestich kaplniek je možné posielať do 24. mája. Agentúru AFP o tom informovala inštitúcia poverená dohľadom nad rekonštrukciou katedrály. viac »

Taliansky ostrov sa chce zbaviť premnožených kôz, rozdáva ich zadarmo

Taliansky ostrov sa chce
2024-04-09 20:00:00

Malý taliansky ostrov Alicudi sa snaží zbaviť premnožených divokých kôz, ktorých je na území ostrova pri Sicílii niekoľkonásobne viac ako obyvateľov. Vedenie ostrova sa rozhodlo kozy radšej darovať záujemcom, než ich nechať odstreliť, píše server stanice CNN. Odvoz zvierat je však na náklady záujemcov, ktorí musia tiež uhradiť kolok vo výške 16 eur za predloženie žiadosti. viac »

Jedno z najkrajších mestečiek sveta je v Nemecku, pozná ho pritom len málokto

Jedno z najkrajších mestečiek
2024-04-09 12:00:00

Ak milujete staré historické mestečká, Bamberg v nádhernom regióne Frankónie bude vašim ďalším favoritom. Okrem vlastnej krásy ponúka aj niekoľko možností na ďalšie zaujímavé výlety, napríklad do neďalekého Norimbergu. Vďaka nemu je tiež ľahko dostupný, keď sa tam pohodlne dostanete vlakom z Viedne. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa