DROMEDÁR

Letisko Košice spustilo letný letový poriadok

Letisko Košice spustilo letný
2024-04-04 10:00:00

Letisko v Košiciach v uplynulých dňoch uviedlo do platnosti letný letový poriadok. Ako TASR z letiska informoval Juraj Toth, pre východné Slovensko to vďaka príchodu leteckej spoločnosti Swiss International Air Lines a návratu linky Košice - Dublin so spoločnosťou Ryanair znamená výrazné zlepšenie spojenia so svetom. Pripomenul, že prostredníctvom prestupov ponúkajú aj ďalšie destinácie. viac »

Podzemný chrám vody: V Brne sprístupnili slávne vodojemy, nakrúcať tam chce Disney aj Netflix

Podzemný chrám vody: V
2024-04-03 00:00:00

Scéna ako z iného sveta dávno zaniknutých civilizácii či fantasy filmov. Také sú Vodojemy Žltý kopec v Brne, ktoré boli verejnosti sprístupnené symbolicky 22. marca na Svetový deň vody. Jedná sa o unikátnu technickú pamiatku, ktorú môžete v takomto rozsahu a zachovalosti vidieť okrem Brna iba na troch miestach neďaleko Londýna. Poďte si ju po citlivej rekonštrukcii pozrieť s nami. viac »

Ľadový muž Ötzi mal vyše 60 tetovaní: Vedci zistili, ako vznikli

Ľadový muž Ötzi mal
2024-04-02 20:00:00

Mnohé tetovania ľadového muža Ötziho vznikli prepichovaním kože špicatým predmetom a nie narezaním kože, ako doteraz predpokladali niektorí vedci. Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v European Journal of Archeology. TASR informuje podľa webu Live Science. viac »

Nemecká katastrofa: Obľúbeným letoviskám pri Severnom mori chýba piesok

Plážové kabínky na pobreží
2024-04-02 18:00:00

Obľúbené nemecké letoviská pri Severnom mori vrátane luxusného letoviska Sylt sa pred blížiacou sa sezónou potýkajú s veľkým problémom: nemajú dostatok piesku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

Nielen jednoduché povely: Psy podľa vedcov chápu význam podstatných mien

Nielen jednoduché povely: Psy
2024-04-02 16:00:00

Psy chápu, čo znamenajú určité slová, zistili vedci, ktorí im ukazovali lopty, papuče, vôdzky a ďalšie známe predmety, zatiaľ čo sledovali ich mozgovú aktivitu. Informoval o tom denník The Guardian. Štúdia podľa neho dokazuje, že títo domáci miláčikovia dokážu pochopiť viac než len jednoduché povely, aspoň pokiaľ ide o veci, na ktorých im záleží. viac »

Najlepšie pivné destinácie Európy: V kvalite nedominujeme, cenou sme v TOP 10

Najlepšie pivné destinácie Európy:
2024-04-02 15:00:00

Pivo sa v Európe teší obrovskej popularite a jeho milovníci si pohár oroseného neodpustia ani počas cestovania. Niet azda krajiny, ktorá by neponúkala vlastnú verziu tohto nápoja a typickú atmosféru podnikov, kde si ho možno vychutnať. Tieto sa u pivárov tešia najväčšej popularite. viac »

Gotické kostoly v regióne Gemer-Malohont prezentuje nová webstránka

Gotické kostoly v regióne
2024-04-02 13:00:00

Stredoveké kostoly v regióne Gemer-Malohont, ktoré v roku 2022 získali Značku Európske Dedičstvo, dostali svoju webovú stránku. Verejnosť v online prostredí nájde zdigitalizované gotické fresky staré až 700 rokov, ako aj informácie o jednotlivých kostoloch. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová. viac »

Reportáž z Kolumbie: Domorodí Arhuakovia žijú v harmónii s prírodou, radia to aj zvyšku sveta

Reportáž z Kolumbie: Domorodí
2024-04-02 12:00:00

Strážcovia najvyššieho pobrežného pohoria na svete, domorodí Arhuakovia, žijú v harmónii v pohorí Sierra Nevada de Santa Marta na severe Kolumbie. Z dediny Nabusimake sa s agentúrou AFP podelili o svoje štyri odporúčania týkajúce sa klimatických zmien. viac »

VIDEO Pri páde lavíny vo Švajčiarsku zahynuli traja ľudia. O život prišiel aj 15-ročný chlapec

VIDEO Pri páde lavíny
2024-04-02 10:00:00

Medzi zosnulými v dôsledku pondelkového zosuvu lavíny vo švajčiarskom Zermatte je 15-ročný Američan, uviedla podľa agentúry DPA švajčiarska polícia. Totožnosť zvyšných dvoch obetí sa podľa nej naďalej zisťuje. viac »

Chorvátsko chce mestá vrátiť obyvateľom, turistov čakajú zmeny

Chorvátsko chce mestá vrátiť
2024-03-31 20:00:00

Turistická perla Chorvátska, historické mesto Dubrovník, sa snaží prilákať späť domácich obyvateľov. Vyhnali ich vysoké ceny rezidenčných nehnuteľností po veľkom náraste prenájmov pre turistov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa