DROMEDÁR

Štyri kilometre pod zemou: Obrovská knižnica vo Švédsku katalogizuje paranormálne javy

Štyri kilometre pod zemou:
2024-03-27 16:00:00

Novinové články a knihy či svedectvá ľudí, ktorí tvrdia, že cestovali na Venuši alebo na Mesiac: aj toto o paranormálnych javoch je ukryté v knižnici štyri kilometre pod zemou vo švédskom meste Norrköping. Podľa agentúry AFP do mesta tento fenomén priťahuje zvedavcov z celého sveta. viac »

Nešťastiu sa dalo vyhnúť: Loď varovala pred nárazom do mosta, šesť ľudí zrejme neprežilo

Nešťastiu sa dalo vyhnúť:
2024-03-27 10:00:00

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa v utorok okolo 01.30 h miestneho času (6.30 h SEČ) zrútil štvorprúdový cestný most Key Bridge (Francis Scott Key Bridge), keď do jedného z pilierov narazila nákladná loď. Nešťastie si zrejme vyžiadalo šesť obetí na životoch. viac »

Počet vtákov pomorníkov veľkých dramaticky klesá, dôvodom je vtáčia chrípka

Počet vtákov pomorníkov veľkých
2024-03-27 10:00:00

Počet prímorského druhu vtákov pomorníkov veľkých výrazne klesá, napísal server BBC News s odkazom na prieskum britskej ornitologickej spoločnosti RSPB. Ich populácia kvôli vtáčej chrípke v roku 2023 klesla o 76 percent. Teraz v Spojenom kráľovstve z pôvodných 9088 jedincov zostáva iba 2160. viac »

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd: Meroë bývalo centrom starovekej ríše Kuš

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd:
2024-03-27 00:00:00

Sudánske Meroë je jedným z najvýznamnejších starovekých miest v oblasti známej ako Núbia. Kedysi bolo hlavným centrom mocného kráľovstva a jeho panovníci za sebou zanechali množstvo vzácnych staviec. Vrátane unikátnych pyramíd. viac »

Unikátny moment histórie: Severná a Južná Kórea spojili sily v boji o zlato

Unikátny moment histórie: Severná
2024-03-26 15:30:00

Zatiaľ čo na starostlivo stráženej hranici ďalej hliadkujú vojaci oboch krajín, v športovej hale je nepriateľstvo zabudnuté. Dnes existuje len jedna Kórea, a tá sa práve chystá udiviť celý svet. viac »

Na východe USA sa zrútil cestný most s autami a ľuďmi: Obrovské nešťastie zachytilo VIDEO

Na východe USA sa
2024-03-26 15:00:00

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa dnes zrútil štvorprúdový cestný most, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Zatiaľ nie je jasné, či si kolaps 2,5 kilometra dlhej stavby vyžiadal obete, podľa hasičov však do vody spadlo niekoľko vozidiel a najmenej sedem ľudí, údaje sa však rozchádzajú. viac »

Život na Kube: Súkromné obchody majú väčší sortiment, ceny sú pre domácich príliš vysoké

Život na Kube: Súkromné
2024-03-26 12:00:00

V roku 2021 kubánska vláda umožnila vznik súkromných malých a stredných firiem. Odvtedy vzniklo aj množstvo súkromných obchodov, ktoré sa otvárajú v garážach či iných provizórnych priestoroch. Ich sortiment je často širší ako v obchodoch prevádzkovaných štátom, ceny tovaru sú však pre mnoho Kubáncov príliš vysoké, napísala agentúra AP. viac »

OBRAZOM z Indie: Milióny ľudí vítali jar sviatkom farieb Hólí

OBRAZOM z Indie: Milióny
2024-03-26 10:00:00

Milióny Indov včera oslavovali hinduistický sviatok farieb, zvaný Hólí. Obyvatelia ázijskej krajiny tancovali, zdieľali jedlo aj pitie a potierali sa navzájom farebným práškom, ktorý premenil vzduch na radostný kaleidoskop farieb, opísala agentúra AP. Sviatok Hólí ohlasuje v Indii, Nepále a ďalších juhoázijských krajinách príchod jari. viac »

Bájna Ayutthaya mala kedysi milión obyvateľov. Zostali po nich chrámy a sochy bez hláv

Bájna Ayutthaya mala kedysi
2024-03-25 12:00:00

Neďaleko Bangkoku sa nachádza historické mesto Ayutthaya, ktoré bolo kedysi hlavným sídlom ríše. Počas jeho najlepšej éry tam žilo približne milión obyvateľov, takže by pokojne mohlo konkurovať aj súčasným veľkomestám. Jeho dôležitou súčasťou boli chrámy, ktoré sem dodnes lákajú turistov. viac »

Svätý grál medzi podmorskými vrakmi: San José ukrýva poklady za miliardy

Svätý grál medzi podmorskými
2024-03-25 09:00:00

Budúci mesiac by mohli špecialisti vyzdvihnúť z Karibského mora prvé predmety z lode San José, ktorá je označovaná za "svätý grál" medzi podmorskými vrakmi, napísal denník The Guardian. Tri storočia stará španielska galeóna, ktorá viezla okrem iného 11 miliónov zlatých a strieborných mincí, bola nájdená v roku 2015. Hodnota jej nákladu je odhadovaná na miliardy dolárov. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa