DROMEDÁR

Gotické kostoly v regióne Gemer-Malohont prezentuje nová webstránka

Gotické kostoly v regióne
2024-04-02 13:00:00

Stredoveké kostoly v regióne Gemer-Malohont, ktoré v roku 2022 získali Značku Európske Dedičstvo, dostali svoju webovú stránku. Verejnosť v online prostredí nájde zdigitalizované gotické fresky staré až 700 rokov, ako aj informácie o jednotlivých kostoloch. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová. viac »

Reportáž z Kolumbie: Domorodí Arhuakovia žijú v harmónii s prírodou, radia to aj zvyšku sveta

Reportáž z Kolumbie: Domorodí
2024-04-02 12:00:00

Strážcovia najvyššieho pobrežného pohoria na svete, domorodí Arhuakovia, žijú v harmónii v pohorí Sierra Nevada de Santa Marta na severe Kolumbie. Z dediny Nabusimake sa s agentúrou AFP podelili o svoje štyri odporúčania týkajúce sa klimatických zmien. viac »

VIDEO Pri páde lavíny vo Švajčiarsku zahynuli traja ľudia. O život prišiel aj 15-ročný chlapec

VIDEO Pri páde lavíny
2024-04-02 10:00:00

Medzi zosnulými v dôsledku pondelkového zosuvu lavíny vo švajčiarskom Zermatte je 15-ročný Američan, uviedla podľa agentúry DPA švajčiarska polícia. Totožnosť zvyšných dvoch obetí sa podľa nej naďalej zisťuje. viac »

Chorvátsko chce mestá vrátiť obyvateľom, turistov čakajú zmeny

Chorvátsko chce mestá vrátiť
2024-03-31 20:00:00

Turistická perla Chorvátska, historické mesto Dubrovník, sa snaží prilákať späť domácich obyvateľov. Vyhnali ich vysoké ceny rezidenčných nehnuteľností po veľkom náraste prenájmov pre turistov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters. viac »

Novinka v Muráni: K sysľovisku návštevníkov odvezie vláčik

Novinka v Muráni: K
2024-03-31 15:00:00

Turistický vláčik z obce Muráň k sysľovisku na Muránskej planine by mohol začať premávať už v máji. Okrem sysľoviska samospráva uvažuje aj o trase vedúcej pod Muránsky hrad. TASR to uviedol starosta obce Muráň Roman Goldschmidt. viac »

Ostrov duchov pri tanzánskom pobreží: Kilwa Kisiwani kedysi kontroloval obchod so zlatom

Ostrov duchov pri tanzánskom
2024-03-31 15:00:00

V Tanzánii v blízkosti pevniny sa nachádza ostrov Kilwa Kisiwani. Dnes je predovšetkým cenným archeologickým náleziskom, kedysi sa však do histórie zapísal úplne inak. viac »

Idem zabíjať: V španielskom Leóne majú veľkonočný zvyk s kurióznym názvom

Idem zabíjať: V španielskom
2024-03-31 14:30:00

Pre Španielov je Veľká noc veľkým sviatkom, týždeň organizujú procesie s alegorickými sprievodmi na motívy z Ježišovho života, ale tiež majú množstvo zvykov a tradícií. Niektorých sú veľmi kuriózne. Napríklad v meste León na severozápade Španielska niektorí cez veľkonočný týždeň hovoria "idem zabíjať Židov", čo ale znamená, že idú do baru popíjať koktail. Napísal o tom server The Times of Israel (ToI). viac »

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

Mickey Mouse a Káčer
2024-03-31 14:00:00

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť. viac »

Ženy v Afganistane majú extrémne ťažký život: Malika nevidí, no predsa dáva nádej iným

Ženy v Afganistane majú
2024-03-31 12:00:00

Keď sa pred dvoma rokmi v Afganistane k moci opäť dostalo radikálne islamistické hnutie Taliban, Malikine sny o štúdiu na univerzite sa rozplynuli. Podobne ako nádeje miliónov ďalších afganských dievčat na vzdelanie. Dvadsaťjedenročná Malika je navyše od narodenia nevidiaca a v mnohom je odkázaná na pomoc rodiny, napriek tomu sa nevzdáva a teraz z domova pomáha prostredníctvom internetu viac ako 120 ženám, z ktorých mnohé tiež prišli o zrak, napísal denník The National, vychádzajúci v Spojených arabských emirátoch. viac »

Sixtínska kaplnka východného bloku: Kostoly na severe Rumunska ohurujú svojou farebnosťou

Sixtínska kaplnka východného bloku:
2024-03-31 00:00:00

Moldavskému kniežaťu Štefanovi III. tečie do topánok. V sústavných vojnách s Turkami ťahá za kratší koniec. Keď už nevie, kadiaľ kam, vydáva sa za pustovníkom Danielom so žiadosťou o radu. „Za každé víťazstvo postavím kostol,“ sľubuje potom po návšteve svätého muža. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa