Máte radi aktívnu dovolenku? Týchto 8 miest je pre vás ako stvorených

2015-06-02 08:00:00 |   |    | 

Pre tých, ktorí majú sedavé zamestnanie, je predstava dovolenky na pláži s vyloženými nohami nočnou morou. Chcú sa konečne realizovať a zašportovať si podľa chuti, alebo prejsť niekoľko pamiatok. Tomu následne prispôsobujú aj výber cieľovej destinácie, aby tam našli skvelé alternatívy pre rôzne voľnočasové aktivity.



 

Rakúske Alpy

 

Mnoho Slovákov má už naše končiare prechodené. Ak si chcú navyše oddýchnuť radšej niekde v cudzine, hľadajú ďalšie zaujímavé ciele cesty, ktoré im pripravia niekoľko možností na zaujímavú dovolenku. Jednu z možností máme doslova pod nosom. Rakúske Alpy sú nádherné a ponúkajú ďalšie desiatky možností na výlety. Tie si môžete uspôsobiť vašim schopnostiam. V Rakúsku sa nachádzajú aj desiatky skvelých cyklotrás. A svoje sily môžete vyskúšať aj pri pár horolezeckých výkonoch. To všetko sa bude diať v lone nádhernej prírody, ktorá vám pomôže lepšie si oddýchnuť.

 

Sicília

 

Cyklistika sa v našej krajine i vďaka Petrovi Saganovi teší veľkej obľube. Za ostatné roky preto pribudlo veľa nadšencov, ktorí sa jej venujú počas voľného času. V Európe nájdete desiatky zaujímavých miest, kde by ste si mohli zájsť práve na takúto dovolenku. Jedným z nich je i Sicília, kde si môžete pokojne požičať bicykel z požičovne a netrápiť sa presunom toho vášho. Je to nádherná krajina, keď sa večer môžete po dlhej trase odmeniť fantastickým jedlom a pohárom skvelého vína. Navyše sa tam nachádza aj viacero zaujímavých historických pamiatok, takže trasu si môžete naplánovať presne podľa týchto zastávok.

 

Chorvátsko

 

Tuto je zaujímavou alternatívou dovolenka na jachte. Neustále sa tak môžete presúvať popri pobreží a navštíviť stále iné miesta a zároveň vyskúšate aj mnoho vodných športov. Môžete si zaplávať na pokojnejších vodách, no taktiež niekde na pláži požičať skúter a vyšantiť sa. Jednotlivé prístavy môžete brať ako ďalšie alternatívy pre skúmanie tunajšej histórie a prírody. Navyše Chorvátsko je tiež skvelou krajinou pre milovníkov cyklistiky.

 

Afrika

 

Na tomto kontinente sa istotne nebudete nudiť. Stačí si naplánovať výlet na safari a ihneď máte o celý program postarané. Vidieť všetky tie zaujímavé zvieratá v tak tesnom kontakte a môcť si ich pozrieť v ich prirodzených podmienkach, je nezabudnuteľným zážitkom. Presúvajte sa postupne medzi jednotlivými krajinami a pokiaľ budete mať aj domáceho sprievodcu, nebojte sa prísť do kontaktu aj s tunajšími kmeňmi. Často narazíte na veľmi srdečných a zábavných ľudí, ktorí vám ukážu ako treba žiť život napriek starostiam, ktoré vás postretnú.

 

Fínsko

 

Obľúbená destinácia všetkých vodákov. Stačí si nájsť svoju divokú rieku a pustiť sa do toho. Či ste fanúšikmi raftingu, kanoe alebo kajaku, vo Fínsku si prídete na svoje. Nájdete tam totiž povodie rôznych druhov, takže si už potom stačí vybrať len to podľa vašich síl. Takéto výlety si môžete skombinovať aj s turistikou. Tunajšie pohoria a nádherná príroda patria k perlám severu Európy. Na pozore buďte vo večerných hodinách. Vynechať také fantastické divadlo, akým nepochybne polárna žiara je, by bolo hriechom.

 

Nórsko

 

I keď v tomto prípade nevyviniete až toľko aktivity, najmä pre mužov to bude zaujímavá možnosť. Vášniví rybári nedajú dopustiť na Nórsko. Schuti si tam môžu oddýchnuť pri svojej záľube a doniesť domov navyše kapitálne úlovky. Dokonca i zo Slovenska robia špeciálne zájazdy určené práve takémuto typu dovolenkárov. Okrem rybolovu sa môžu tešiť aj na nádhernú prírodu a pokiaľ si nájdu aspoň trošku voľného času popri rybárčení, určite môžu zavítať aj na niektorú zo zaujímavých pamiatok.

 

Island

 

Ďalšia ideálna krajina na turistiku. Sledovanie veľrýb, gejzíry, úžasné vodopády, nádherné kopce a krásne pobrežie. Vždy, keď odhalíte novú zaujímavosť, budete mať ešte väčšiu chuť pokračovať ďalej a nachádzať stále nejaký nový kút tohto ostrova. Nezabudnite ani na kúpele v horúcich prameňoch a preskúmajte i menšie dedinky, kde stále veria na mnoho tradícií, ktoré im dodávajú špeciálne čaro. Ani cyklisti neobídu nadarmo.

 

Írsko

 

Keď ste milovníkmi kultúry, tak pre vás je ako stvorené Írsko. Nespočetné pamiatky keltskej kultúry, v každom mestečku aspoň nejaká historická zaujímavosť, špecifická atmosféra, nádherná príroda, špeciálne západné pobrežie s majestátnymi Cliffs of Moher, ale aj rašelinové polia a nádherný okruh Dingle. Na pršanie si časom zvyknete, navyše často iba znepríjemní menšiu časť dňa a potom si už vychutnávate príjemné cestovanie.

 

Zdroj/autor: travelchanel.com, livestrong.com, telegraph.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa