Curacao – ostrov s najkrajšími plážami a nezabudnuteľnými pamiatkami

2023-05-13 13:00:00 |   |    | 

Nech už sa v Karibiku vyberiete kamkoľvek, vždy nájdete nejaký úžasný ostrov, ktorý vám rýchlo prirastie k srdcu. Curacao je známy najmä vďaka nádherným piesočným plážam, no nájdete tam aj množstvo zaujímavých prírodných a historických atrakcií, takže sa počas jeho návštevy určite nebudete nudiť.



 

Národný park Shete Boka

Národný park Sheta Boka sa rozprestiera na severnom pobreží Curacaa a jeho súčasťou je desať menších pláží, ktoré sa preslávili vďaka hniezdeniu korytnačiek. Vajíčka do piesku tam kladú až tri druhy týchto živočíchov, ktoré môžete pozorovať aj z turistickej trasy Boka Pistol. Tá vedie popri útesoch na pobreží a na jej prejdenie si rezervujte asi hodinu. Podobne trvá aj druhá trasa v parku s názvom Boka Wandomi. Tá prechádza najmä popri lávových kopcoch, ktoré poskytujú ďalší krásny zážitok z krátkej túry. Turistický chodník končí pri Boka Tabla, kde sa nachádza menšia podzemná jaskyňa.

 

Handelskade

Curacao vám okrem krásnej prírody ponúka aj nádherné historické miesta. Jeho hlavným mestom je Willemstad, kde sa nachádza štvrť Handelskade. Tá je situovaná priamo v historickom centre a podarilo sa v nej uchovať niekoľko vzácnych pôvodných budov, ktoré poukazujú na éru koloniálnej architektúry. Preslávila sa tiež pestrými fasádami, ktoré v kombinácii s vodou ponúkajú nádherný kontrast a skvele sa dopĺňajú. Väčšinu z domov postavili v 17. storočí a v súčasnosti sú natreté žltou, modrou, ružovou a oranžovou farbou. Sídlia v nich väčšinou rôzne obchody, reštaurácie a galérie. Je to také ideálne miesto na oddych a ponúka tiež výhľad na ďalšiu atrakciu v podobe Pontónového mosta kráľovnej Emmy.

 

Jaskyňa Hato

Pôvodnými obyvateľmi Curacaa boli Indiáni. Tí však nežili v domoch, ale v dávnej minulosti využívali jaskyne. Podzemné priestory im ponúkali komfortné bývanie a navyše aj dobrú skrýšu pred živlami či divokými zvieratami. Najznámejšou jaskyňou je Hato, kde sa podarilo uchovať prvé jednoduché prehistorické kresby. Okrem toho má nádhernú stalaktitovú a stalagmitovú výzdobu. Jaskyňa bola neskôr spájaná aj s otrokmi. Ak sa snažili ujsť z plantáže, nachádzali tam útočisko, kým sa situácia upokojila a mohli bezpečne pokračovať ďalej. V súčasnosti je už Hato obľúbenou turistickou atrakciou. Nachádza sa v blízkosti Willemstadu a ľahko sa k nemu dostanete aj z tunajšieho hlavného letiska.

 

Pontónový most kráľovnej Emmy

Zaujímavou súčasťou centra hlavného mesta Willemstadu je pontónový most z roku 1888, pomenovaný podľa kráľovnej Emmy. Pozostáva zo šestnástich pontónovych dielov, ktoré sa vznášajú na hladine. Keď okolo prechádza nejaké väčšie plavidlo, tak sa jednoducho rozdelia až do momentu, keď je loď preč. Niekedy sa preto môže stať, že ostanete visieť na pontóne v obklopení vody a neviete, ako máte ísť ďalej. Na tento účel majú v Curacau vodné taxíky, ktoré vás bezplatne dopravia na druhý breh.

 

Národný park Christoffel

Severovýchod ostrova patrí ďalšiemu národnému parku Christoffel, ktorý je známy vďaka niekoľkým výborným turistickým trasám a v nižších polohách aj cyklotrasám. Ide o najväčší park v Curacau, kde nájdete viacero vzácnych historických rastlín a drevín. Jeho súčasťou je aj múzeum, ktoré vám prezradí viac informácií o prírodných zaujímavostiach tejto krajiny.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa