Kochajte sa pohľadom: Toto sú podľa dovolenkárov najkrajšie pláže na svete

2020-09-28 00:00:00 |   |    | 

Tento rok si väčšina cestovateľov nechala zájsť chuť, o to intenzívnejšie však plánujeme naše budúce výlety. Ak snívate o oddychu na dokonalej pláži, nechajte sa inšpirovať výberom toho najlepšieho podľa užívateľov portálu TripAdvisor. Podľa ich osobných skúsenosti určite nebudete sklamaní.



 

1. Pláž Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília

Nádhernú zlatistú pláž Praia de Sancho na ostrove Fernando de Noronha asi hodinu plavby od Brazílie poznajú hlavne domáci. Nachádza sa na ťažšie dostupnej časti ostrova a najjednoduchšie sa tam dostanete loďou.

 

2. Pláž Grace Bay, Turks a Caicos

Karibik hrá medzi víťaznými plážami prím. Druhou najkrajšou je pláž Grace Bay na súostroví Turks a Caicos, ktorá turistov láka bielym pieskom, tyrkysovou vodu a tichou atmosférou.

 

3. Pláž Paraiso, Cayo Largo, Kuba

Cayo Largo a Cayo Largo sú obľúbené ostrovčeky pri pobreží Kuby, kde sa nachádzajú luxusné all inclusive strediská. Za najkrajšiu pláž je považovaná pláž Paraiso, ktorá vraj pripomína raj na zemi.

 

4. Spiaggia dei Conigli, Sicília, Taliansko

Tesne za trojicou najlepších sa ocitol aj kandidát z Európy. Spiaggia Dei Conigli je pláž s bielym pieskom v zátoke lemovanej útesmi a morom, ktoré tu hrá každý deň inými farbami.

 

5. Prainhas do Pontal do Atalaia, Arraial do Cabo, Brazília

Brazília má medzi desiatkou najlepších aj ďalšie želiezko v ohni - Arraial do Cabo, kde ležia dve prekrásne pláže Pontal a Atalaia, oddelené len pásom skál skál. Typickou je pre ne pokojné smaragdové more a jemný biely piesok.

 

6. Sedemmíľová pláž, Kajmanské ostrovy

Pláž Seven Mile Beach (Sedemmíľová pláž) na Kajmanských ostrovoch predstavuje dlhý pás bieleho piesku s očarujúcimi výhľadmi na zátoku West Bay. Medzi jej obyvateľov patria netradičné druhy vtáctva i rastlín.

 

7. Eagle Beach, Aruba

Arubské pláže patria k najkrajším na svete. Eagle Beach je známa pre malé butikové hotely. Svoje miesto si tu nájdu nielen adrenalínoví surfisti a kiteboardisti, ale i menej aktívni dovolenkári.

 

8. Flamenco Beach, Culebra, Portoriko

Na portorickom ostrove Isla Culebra sa zameriavajú na ekologický turizmus a k prírode sa správajú čo najšetrnejšie. Vďaka tomu sa podarilo uchovať pôvodný kolorit a najmä veľmi pokojnú atmosféru, ktorú ocení každý uponáhľaný turista.

 

9. Varadero, Kuba

20 kilometrov dlhá pláž Varadero s jemným bielym pieskom je symbolom Kuby, preto patrí pri návšteve ostrova slobody k „povinným jazdám“ ako ochutnanie rumu či cigár.

 

10. Kleftiko, Milos, Grécko

Kleftiko patrí k najznámejším miestam ostrova Milos. Je to sústava vysokých šedých skál s jaskyňami, do ktorých preniká tyrkysová morská voda. Nejedná sa teda o klasickú pláž, aj tak ju však návštevníci hodnotia superlatívmi.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa