Koronavírus prináša aj výhody: Takto znížil ceny exotických dovoleniek

2020-08-20 08:10:00 |   |    | 

Ak sa nebojíte nového druhu koronavírusu, teraz máte ten najlepší čas na cestovanie. Väčšina destinácií a obľúbených pamiatok je poloprázdnych a nezanedbateľným faktom sú podstatne nižšie ceny - aj v prípade exotických dovoleniek pri mori.



 

Vo väčšine destinácií ušetríte najmä na nízkych nákladoch za ubytovanie a stravu. Keďže sa v mnohých krajinách turizmus spomalil a výrazne tam ubudli počty dovolenkárov, musia teraz ešte viac bojovať o ich priazeň. Viaceré regióny poskytujú cestovateľom príspevky alebo zľavy, ktoré ich majú motivovať pre návrat. Veľkou výhodou je tiež aspoň malé zníženie cien leteniek a o dovolenkárov sa musia teraz pobiť aj cestovné kancelárie. Z toho dôvodu sa nám ponúkajú viaceré zaujímavé zľavy, a to i na cestovanie do exotických destinácií. Stačí sa zasnívať o svojom dovolenkovom raji a vybrať si to správne miesto, kam sa vyberiete už počas tejto jesene.

 

Karibik

Priemerné zľavy – 20 až 50 percent

Opatrenia – viaceré karibské krajiny majú hranice otvorené aj pre cudzincov. No pred odchodom si pozrite presný zoznam, pretože niektoré ostrovy si vyžadujú pri vstupe negatívny test, iné ako napríklad Kuba majú hranice stále zatvorené a niekde budete musieť dodržiavať rovnaké pravidlá ROR ako v našej krajine.

Čo vidieť v Karibiku?

Všetky karibské krajiny majú jeden spoločný tromf, ktorým je kombinácia exotickej prírody a úžasných pláží. Nech sa vyberiete do ktorejkoľvek oblasti, všade nájdete pekné kúsky pobrežia s jemným pieskom, palmami a priezračne čistou vodou. Odporúčame vám vybrať sa na odľahlejšie miesta, kde si užijete dostatok súkromia a skvelý oddych. Okrem toho môžete na Bahamách navštíviť úžasnú modrú lagúnu, do ktorej sa dostanete z prístavného mesta Nassau. Svätá Lucia pre vás pripravila niekoľko možností na aktívnu turistiku a na vychádzky popri pobreží a na Bermudách je to zase úžasná krištáľová jaskyňa. Ak máte radi šnorchlovanie, v tom prípade sa vyberte na ostrov Svätého Vincenta.

 

Seychely

Priemerné zľavy – 18 až 40 percent

Opatrenia – nová sezóna sa kvôli pandémii začala na ostrovoch až od začiatku augusta. Vstup do krajiny je odvtedy voľný a momentálne nepotrebujete ani negatívne testy. Seychely považujú Slovensko za menej rizikovú krajinu, preto nám umožnili jednoduchšie cestovanie. Situácia s koronavírusom tam bola mierna, takže vďaka tomu sa môžete pripraviť na fantastickú dovolenku.

Čo vidieť na Seychelách?

Na Seychelách nepochybne využite najmä rozmanitosť ich ostrovov. Vďaka tomu sa nemusíte obávať, že by ste niekde stretli priveľa turistov. Nájdite si ten svoj raj, kde budete oddychovať na niekedy až gýčovo nádherných plážach. Medzi cestovateľmi je veľmi obľúbená malá dedinka Baie Lazare, ktorá je postavená vo francúzskom štýle a navyše sídli priamo pri pobreží. Je to nádherný fotogenický región, ktorý si ihneď obľúbite. Pri potulkách po jednotlivých ostrovoch môžete navštíviť rezerváciu s korytnačkami alebo národný park Mai na ostrove Praslin, ktorý je známy vďaka viacerým exotickým drevinám a rastlinám.

 

Maldivy

Priemerné zľavy – 21 až 35 percent

Opatrenia – s počtom infikovaných a úmrtí patria Maldivy medzi bezpečnejšie krajiny. Pred vstupom na jednotlivé ostrovy nemusíte podstúpiť test ani karanténu, ale do 24 hodín musíte odovzdať vyplnený formulár s osobnými údajmi.

Čo vidieť na Maldivách?

Maldivy boli v predstavách dovolenkárov luxusnou a často ťažko dostupnou destináciou. Za ostatné dva roky sa snažili s touto nálepkou bojovať a sprístupňovali aj väčšie ostrovy bez rezortov, kde sa dá ubytovať v penziónoch alebo malých hoteloch. Už vďaka tomu prišli s nízkymi cenami, ktoré sú teraz ešte zaujímavejšie. Dovolenku by ste mali stihnúť do októbra, kedy tam začne hlavná sezóna. Do tejto krajiny sa chodí najmä kvôli úžasnej prírode a jedinečným plážam. Ak chcete spoznať trochu histórie, zostaňte v hlavnom meste Malé a potom sa už presuňte na nejaké pokojnejšie miesto, kde sa môžete venovať rôznych vodným športom a zábavkám.

 

Dubaj

Priemerné zľavy – 26 až 43 percent

Opatrenia – stále rastúcu popularitu má aj Dubaj, kam sa môžete vybrať približne od polovice leta. Vstup do všetkých emirátov je podmienený preukázaním sa negatívnym testom, ktorý nemôže byť starší ako 96 hodín.

Čo vidieť v Dubaji?

Dovolenkári chodia do Dubaja kvôli tomu, aby mohli obdivovať tunajší luxus. Preto by ste si mali istotne pozrieť vežu Burj Khalifa a úžasný výhľad z nej, navštíviť známe nákupné centrum s lyžiarskym svahom a tunelom s obrovským akváriom, alebo legendárnu spievajúcu fontánu. Nádhernou ukážkou ich bohatstva je tiež botanická záhrada Miracle Garden, ktorú dokázali vybudovať priamo na púšti. Popri nich však nezabúdajte ani na pútavú históriu tejto krajiny a vyberte sa na prehliadku historického mesta, kam sa dostanete pomocou loďky.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa