Zo zimy do tepla: November je ideálny na návštevu Dubaja

2018-10-28 00:00:00 |   |    | 

Lámete si hlavu nad tým, kde stráviť jesennú či zimnú dovolenku a túžite po exotike? Láka vás odchod do tepla, keď u nás za oknom zúri víchrica a sneh? Vyberte sa do Dubaja, kde trvá sezóna od apríla až do decembra. Spojené arabské emiráty vám otvoria bránu do orientálneho sveta so všetkým, čo k tomu patrí.



 

Dubaj je jedno z najviac rozvinutých letovísk cestovného ruchu na Blízkom východe. Treba však byť obozretný, kedy tento krásny kúsok zeme navštíviť. Ideálna doba je od septembra do konca novembra. Dubaj má totiž horúce púštne podnebie a počas leta sa  teploty šplhajú až na 45 - 50 stupňov Celzia.

Nemusíte sa však obávať, slniečka si tu vychutnáte dosť aj na konci novembra. Dokonca ešte na nový rok býva v Dubaji okolo 23 stupňov, čo je pre našinca nemysliteľné. Aj more ponúka skutočný zážitok. Keď sa doň ponoríte, budete sa cítiť ako v teplej vani. Ak ste zimomriví a vadí vám upršané studené počasie počas jesene na Slovensku, vydajte sa za posledným slnkom sem.

Do teplého a orientálneho Dubaja sa zaľúbite na prvý pohľad. Ponúka totiž turistom nielen nádherné priezračné more, ale aj moderné štvrte a prvotriedny luxus na každom kroku. Prepychové 5 a 6-hviezdičkové hotely splnia váš sen o bývaní.

 

A čo v Dubaji nesmiete vynechať?

Burdž al-Arab je ikonickou stavbou a symbolom Dubaja. Meria 321 metrov a jedna noc vychádza v tomto 7-hviezdičkovom hoteli viac ako 1000 eur!

Dubajské fontány sú fascinujúce a jednoducho ich musíte vidieť na vlastné oči. Vystrekujú z Khalifského jazera do výšky až 50-poschodovej budovy. Fontány sú osvetlené, hrajú všetkými farbami a mnohými efektmi, ktoré sprevádza príjemná hudba.

Navštíviť treba aj Dubai Mall a Ski Dubai, jedinečnú atrakciu v púšti pre všetkých, ktorí milujú lyžovanie. Aj v horúcom počasí ponúka klientom kvalitný sneh a zjazdovku. Zabudnúť nesmieme ani na vybavenie pre lyžiarov, ktorí si výstroj nemusia nosiť v lietadle so sebou.

Dubai Mall je obrovské nákupné centrum, kde zoženiete všetko, na čo si spomeniete. Samozrejme aj za viac peňazí, no klientom, ktorí cestujú do Dubaja, to vôbec nevadí a radi si tu naozaj kvalitne nakúpia.

Budovu Burdž chalífa musíte vidieť aspoň z diaľky. Je najvyšším monumentálnym mrakodrapom na svete. V tejto budove nájdete jedinečné spojenie modernej architektúry, vkusu a nápadu a výhľad z nej je naozaj fascinujúci. Len sa treba odvážiť.

Na umelo vybudovanom Palmovom ostrove nájdete hotely najznámejších sietí a množstvo nákupných možností. Vďaka výhodnej polohe si  tu môžete vychutnať magické západy slnka, windsurfing, relax v kúpeľoch alebo záhradách. V noci je tu veľmi živo a môžete sa zabávať pokojne do skorých ranných hodín.

V Dubaji sa rozhodne nudiť nebudete, stačí si iba vybrať tú správnu dovolenku v správnom čase.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa