7 najkrajších ostrovov v Thajsku

2018-07-06 00:00:01 |   |    | 

Slováci čoraz častejšie uprednostňujú dovolenku v Thajsku, ktorú si vďaka finančnej dostupnosti môže dovoliť viac ľudí. Za rovnakú sumu, ktorú by dali za pobyt pri mori v Európe, zažijú pravú exotiku a spoznajú úplne inú kultúru. Týchto sedem ostrovov tam patrí v Thajsku k najobľúbenejším.



 

Koh Phi Phi

Súbor týchto ostrovov patrí do provincie Krabi. Koh Phi Phi Don je najväčší z nich, ktorý navyše ponúka aj ubytovanie pre turistov. Pred štrnástimi rokmi tam tsunami zničilo veľkú časť ciest, takže domáci museli nanovo budovať takmer celú infraštruktúru. Napriek tomu k nim aj v tom čase prichádzali dovolenkári, ktorí im prostredníctvom peňazí z turizmu pomáhali opäť sa postaviť na nohy. Ostrov je redšie zastavaný a ponúka viac súkromia. To sa už nedá povedať o Koh Phi Phi Leh, ktorý síce nie je obývaný, ale je veľmi dobre známy z filmu Pláž. Kultový príbeh s Leonardom di Capriom tam ročne priláka státisíce turistov a v hlavnej sezóne tam takmer nenájdete kúsok miesta pre seba. Kvôli tomu aktuálne pláž na niekoľko mesiacov úplne uzavreli.

 

Koh Ngai

Toto miesto je hotovým rajom, ale je určené skôr pre dovolenkárov, ktorí hľadajú pokojný oddych pri mori. Nenájdete tam skvelé nočné podniky, neužijete si divokú zábavu, ale namiesto toho budete mať okolo seba divokú prírodu s nádhernými plážami. Na Koh Ngai nemajú žiadne cesty. Jediným prostriedkom na presun sú vaše nohy, niektoré rezorty ponúkajú plavbu okolo pobrežia. Takýmto spôsobom chceli uchovať čo najvernejšiu podobu Thajska, aké bolo pred mnohými rokmi. Vďaka blízkosti ďalších dvoch väčších ostrovov je Koh Ngai dobre prístupný. Na dovolenku ho vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi. Nájdete tam tiež lacnejšie ubytovanie v menších chatkách na pláži.

 

Phuket

Niektorí turisti radšej takýto pokoj vymenia za kvalitné služby. Phuket je najobľúbenejším thajským ostrovom a to sa odráža aj na tom, čo ponúkajú pre turistov. Na tomto mieste nájdete vychytené nočné bary, reštaurácie najlepších šéfkuchárov a najlepšie hodnotené rezorty na bývanie. Našťastie sa tam nachádza množstvo nádherných pláží, ktoré uspokoja tak veľké množstvo náročných dovolenkárov. V historickej časti mesta môžete obdivovať pôvodnú pestrú architektúru a na nákupy využite fantastické miestne trhy s domácimi špecialitami. Phuket je ideálny aj pre pestovanie vodných športov.

 

Koh Similan

Súostrovie Similan pozostáva väčšinou z neobývaných ostrovov. Ten najznámejší z nich má na pláži útes z obrovských kameňov, ktorý dodáva tejto oblasti magickú atmosféru. V jeho okolí máte fantastické podmienky na šnorchlovanie a potápanie. Voda je tam priezračne čistá a niekedy môžete vidieť ryby aj voľným okom. Taktiež tam máte výborné miesto na plávanie a počas výletov z okolitých ostrovov organizujú hosťom na pláži príjemné pikniky pod holým nebom.

 

Koh Tao

Dovolenkári postupne objavujú nové thajské ostrovy. Táto krajina im ešte stále neodkryla všetky tromfy a jej spoznávanie je jedným veľkým dobrodružstvom. Koh Tao má byť novým nasledovníkom Phuketu. Za posledné obdobie tam turizmus expandoval najviac, vďaka čomu pribudlo mnoho nových hotelov a podnikov. Hlavným dôvodom sú skvelé podmienky na potápanie. Práve kvôli tejto záľube začalo na Koh Tao prichádzať stále viac nových turistov. Ostrov nemá klasický rovinatý terén a okolité kopce ponúkajú aj možnosti na aktívnu turistickú dovolenku.

 

Koh Lipe

Tento ostrov uprednostňujú najmä zamilované páry. Ponúka kombináciu romantickej prírody, odľahlých pláží, ale aj nočného života. Nebudete sa tam nudiť a predsa si pre seba nájdete dostatok súkromia. Pláž Pattaya je takým malým centrom spoločenského života. Jej opakom je Sunset Beach, ktorá je známa vďaka pokojným miestam pre zaľúbencov. V okolí nechýbajú dobré podmienky na vodné aktivity. Prím hrá potápanie, ale veľmi obľúbený je tiež prenájom malých člnov, ktorými sa môžete plaviť po pobreží. Využite tiež výlet na niektorý z útesov, ktorý vám ponúkne skvelý výhľad aj na okolité ostrovy.

 

Koh Mook

Nenájdete tam luxusné rezorty, pretože je určený skôr mladým dovolenkárom, ktorí si potrpia na autentickú atmosféru. Napriek tomu je veľmi obľúbený, pretože sa tam nachádza aj tajomná Smaragdová jaskyňa. Umiestnená je na západnom pobreží a dostanete sa do nej len pomocou malej loďky alebo tam môžete preplávať. Jaskyňa nie je uzavretá, dopadajú do nej slnečné lúče a vďaka tomu vytvára jedno z najkrajších miest v krajine. Prístupná je len v čase odlivu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa