Luxusná dovolenka v Chorvátsku: Nazrite do 5 najlepších víl slovenského mora

2015-02-18 12:00:12 |   |    | 

Možno veľa ľudí na Chorvátsko nadáva a nevie mu prísť na chuť, no tých, ktorí ho milujeme je istotne viac. A celosvetovo toto množstvo ľudí pomaly narastá. Chorvátsko sa totiž stáva obľúbeným letoviskom nie len Stredoeurópanov, ale aj Britov, Nemcov a Španielov a podobne. Preto sa o ňom aj viac hovorí vo svetových médiách. Naposledy sa svetu predstavili tie najlepšie vilky celého Chorvátska. Podľa britského denníka Telegraph sú to práve tieto. Luxusné, ale aj prístupné pre nás poskytujú všetko, čo od dovolenky očakávame.



 

Vila Brtonigla, Istria

 

Kamenná vila postavená v roku 1810 patrí k tým luxusnejším ubytovaniam, ktoré sa dajú v Chorvátsku nájsť. Ide o vilku uprostred olivových hájov a vinícbazénom a tradičnou istrijskou architektúrou. Má 5 plne vybavených izieb s vlastnými kúpeľňami, dve obývačky a plne vybavenú kuchyňu. Nevýhodou však je, že more je vzdialené približne 4 km.

Prenájom na týždeň je podľa letných termínov od 2300 eur do 3900 eur na týždeň pre 10 osôb.

 

Hvartski dvori Sv. Jurja, Hvar

 

Na kopcoch obľúbeného ostrova Hvar stojí malý kamenný dvor, ktorý navodzuje tú správnu chorvátsku atmosféru. S výhľadom na more, nekonečným bazénom, tenisovým kurtom a prekrásnou prírodou naokolo, je to dokonalé miesto na romantické výlety, prípadne pre rodiny s deťmi. Kamenné chalúpky, ale nie sú práve pre mladších ľudí, keďže je tento dvor mierne izolovaný od civilizácie.

Týždenný prenájom stojí podľa rôznych letných termínov od 2500 eur až po 6300 eur.

 

Palác Lešic Dimitri, Korčula

 

Na ďalšom ostrove si svojimi službami a atmosférou získal svetové uznanie Palác Lešic Dimitri. Ide o naozaj luxusné ubytovanie, ktoré ponúka 5 samostatných rezidencií. Každá z nich je navrhnutá v inom exotickom štýle a ponúka dokonalé súkromie. Okrem toho sa tento rok návštevníkom sprístupní aj možnosť osobitej plavby súkromnou loďou patriacou hotelu. K ponuke sa pridá aj možnosť wellness balíčkov a jogy.

Za takýto apartmán zaplatíte v letnej sezóne od 500 (pre 2 osoby) do 1500 (pre 6 osôb) eur za noc. Za exkluzívne prenájmy si priplatíte. Tie výjdu na takmer 4000 eur za noc.

 

Goveradi, Mljet

 

Na prekrásnom ostrove Mljet, kde všade rozvoniava borovica, nenájdete priveľa ubytovacích kapacít. No nájdete tu prekrásny butikový hotel pozostávajúci z 3 veľkých pohodlných apartmánových domov. Postavené sú v kamenných miestnostiach historických budov.

Podľa veľkosti apartmánu stojí v letných mesiacoch jedna noc od 40 do 100 eur.

 

Villa Mare Monti, Kvarner

 

V horách s výhľadom na starodávny hrad Drivenik nájdeme prekrásnu vilu. Pohodlne ubytuje 10 ľudí s tým, že všetci sa budú cítiť ako králi. Postavená bola v roku 1909, ale dnes tu nájdete všetko pohodlie spolu s bazénom, prekrásnou terasou, wifi aj klimatizáciou. Okolie je ako stvorené na prechádzky a turistiku, a keď zatúžite po mori Crikvenica je neďaleko.

V letných mesiacoch za týždenný pobyt zaplatíte od 1750 do 2500 eur.

 

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa