Slováci objavujú stále populárnejšiu Korziku, kde more a príroda pripomínajú tropický raj

2015-05-16 07:00:00 |   |    | 

Aj tento rok si my Slováci budeme môcť pohodlne obzrieť jeden z najkrajších ostrovov Európy. Na slnečnú Korziku opäť poletí priamy spoj z Bratislavy, vďaka ktorému sa dostaneme na ostrov pripomínajúci exotický Karibik. Asi aj preto je stále populárnejší a každým rokom sem chodí viac a viac turistov. Využili to aj CK, ktoré sem organizujú zaujímavé výlety. Objavte rodisko Napoleona Bonaparteho a na vlastnej koži zistite, aký je život na Korzike.



 

Čo nájdeme v ponuke

 

Začiatky bývajú pomalé a ťažké, a tak sa v tejto sezóne musíme uspokojiť s jedným hotelom v ponuke last minute leteckých zájazdov na Korziku. „Uspokojiť“ neznamená, že musíme poľaviť  z našich nárokov. Hotel Club Marina Viva je síce oficiálne 3*, ale nenechajme sa tým zmiasť. Francúzska 3 hviezda je na úrovni gréckej či španielskej 4 hviezdy.

 

Kde budeme bývať

 

Hotel Club Marina Viva je komplex viacerých budov, ktoré sú rozmiestnené vo veľkej zelenej a kvitnúcej  záhrade. Ubytovanie je v superior izbách, ktoré ešte voňajú novotou. Pani upratovačka nám každý deň poupratuje. Na izbe nachádzame individuálnu klimatizáciu, fén a trezor. Skontrolovali sme televízor, ktorý má v ponuke len francúzske programy. Bez výčitiek môžeme ovládač odložiť do stolíka. Vonku je predsa toľko krásneho čo treba vidieť.

 

Hor sa na pláž

 

Pláž priamo pred hotelom Club Marina Viva je dlhá. Naozaj dlhá. Pred hotelom je to asi 1,5 km, ak sa vydáme ďalej doprava, pôjdeme po pláži ešte zopár ďalších kilometrov. Mix jemného piesku a veľmi jemného štrku je príjemnou masážou chodidiel. Hotelové ležadlá a slnečníky môžeme využívať zadarmo. Ak sa nám nechce leňošiť na pláži, máme možnosť využiť centrum vodných športov.

 

Niečo dobré do brucha

 

Hotelová reštaurácia má veľkú terasu s krásnymi výhľadmi na more a okolie. Bufetové stoly ponúkajú veľmi chutnú a čerstvú kuchyňu. Pochutnávame si na fantastických syroch a šunkách, rybách, pizzi či morských plodoch. K dobrému jedlu patrí dobré víno. Na záver popíjame presso na lepšie trávenie.

 

Nebudeme len na hoteli vysedávať

 

Malé stredisko Porticcio je síce menšie, ale najmä cez víkend sa mení na veľmi rušné mestečko plné domácich obyvateľov. Cestu lemujú obchodíky so všeličím, reštaurácie s francúzskymi špecialitami a malý trh. Nasadáme na miestny autobus a za 20 minút vystupujeme v krásnom hlavnom meste Ajaccio. Korzika je krásna a kamkoľvek sa vyberieme, vždy nás uchváti niečím zaujímavým.

 

Dovolenka po francúzsky

 

Francúzsky ostrov, francúzska klientela, francúzsky personál, francúzske jedlo, francúzske animácie, francúzske televízne programy, francúzska slušnosť a pozornosť. Jednoducho dovolenka na francúzskom ostrove Korzika. Milujeme, keď v dovolenkovej destinácii zostáva zachovaný miestny kolorit a po slovensky sa rozprávame len s našimi spolubývajúcimi.

Last minute Korzika nájdete v ponuke cestovnej kancelárie FIRO-tour.

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: FIRO-tour

Hodnotenie článku:
3.1/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa