VIDEO Hodiny ukryté v pár minútach. Časozberné videá fenoménov našej zeme

2014-12-22 12:00:54 |   |    | 

V tomto predvianočnom období si aj Dromedár oddýchne. Pri hľadaní inšpirácie sa dostal k tomu, že všetci milujeme videá, ktoré ukazujú našu Zem takú aká je. A ak má kameraman ešte aj umelecké cítenie, vie z podobného diela vzniknúť ozajstný umelecký kúsok. Preto sme s Dromedárom pohľadali časozberné videá, ktoré ohromujú svojim pohľadom na prírodu aj mestá. Nech sa páči, naši favoriti:



 

Elektrizujúce mesto

 

Kanadské mesto Vancouver je na tomto videu zobrazené, ako mesto, ktoré priam srší energiou. Nočné mesto ukryté v hmle sa strieda s prekvapujúcou horskou panorámou.

 

Prekrásna susedka

 

Aj Budapešť si svojou krásou vyslúžila jedno z týchto ohromujúcich videí. Nočný život a prúdenie sú zachytené, aby predstavili krásavicu na Dunaji v tom najlepšom svetle.

 

Hviezdy v hlavnej úlohe

 

Ak nevynecháte jednu letnú noc, aby ste pozorovali hviezdy, tak toto video vám vyrazí dych. Ukazuje pohyb hviezd po nočnej oblohe a na rad sa dostane aj Mliečna cesta.

 

Majestátne hory

 

15 hodín zachytených vo švajčiarskych Alpách. Východ aj západ slnka nad týčiacimi sa štítmi je pôsobivý.

 

Obloha v žiari ohňa

 

Aj takto by sa dala opísať Aurora Borealis, alebo polárna žiara. Obloha sa vďaka nej rozohraje toľkými farbami, že sa nedá odtiahnuť od nej zrak. Vyskúšajte.

 

Miliardy svetiel

 

Možno to mnohí z vás nevedeli, ale aj na južnej pologuli sa dá pozorovať efekt polárnej žiari. Na záberoch uvidíte Auroru Australis, ktorá zachvátila novozélandské nebo.

 

Vysoko nad nami

 

Časozberné videá sa dajú robiť aj z vesmíru, a preto je nasledujúce video také fascinujúce.

 

Ovečky?

 

Milovníci oblakov vedia, že za ich oblými tvarmi sa dajú predstaviť nespočetné obrazce. Tieto kopovité oblaky môžu byť v našej fantázii hocičím.

 

Pamätná sopka

 

Pamätáte si ešte sopku, čo pred pár rokmi narobila aj u nás v Európe veľké problémy. Letecký svet bol pre Eyjafjallajökull na pár dní úplne v koncoch.

 

U nás doma

 

Nemohli sme zabudnúť ani na našu prekrásnu krajinu. Toto video zobrazuje Slovensko, ako ho my jeho obyvatelia často nevidíme. Nemali by sme zabúdať na to, čo máme.

 

Zdroj/autor: youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa