Kvôli miliardárovej hračke rozoberú slávny most: Prvé zábery najväčšej jachty na svete

2022-02-08 12:00:00 |   |    | 

Minulý týždeň rozvášnili milovníkov pamiatok informácie o tom, že v Rotterdame dočasne rozoberú historický most Koningshavenbrug. Bráni totiž prejazdu obrovskej rekreačnej jachty amerického miliardára Jeffa Bezosa, ktorú skonštruovali v tamojšej lodenici.



 

Jeff Bezos (58), zakladateľ spoločnosti Amazon, je s majetkou približne 175 miliárd dolárov tretím najbohatším človekom planéty, a tak poňal výber svojej nového plavidla skutočne vo veľkom štýle. Jeho Y721 bude s dĺžkou 127 a tromi 70–metrovými šťažňami najväčšou plachtovou rekreačnou jachtou na svete.

Loď s čiernym trupom v hodnote 430 miliónov eur budujú v rotterdamskej lodenici Oceanco, ktorá sa už postarala o viacero rekordov. V roku 2018 tam napríkad skonštruovali aj dosiaľ najväčšiu jachtu Čierna perla s dĺžkou 106,7 metra. Ani kvôli nej však slávny most Koningshavenbrug z roku 1878 rozoberať nemuseli.

Tento raz však lodenica Oceanco požiadala miestne úrady o odstránenie jeho centrálnej časti, aby jachta dokázala preplávať na more, čo sa nepáči väčšine domácich. Na sociálnej sieti už vznikla udalosť, počas ktorej chcú na Bezosovu jachtu hádzať pokazené vajcia. Svoju účasť už prisľúbilo 3000 ľudí, ďalších desaťtisíc ju ešte zvažuje.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa