Koniec čakania na letušky: Aerolinky testujú samoobslužné pulty s občerstvením

2023-12-15 12:00:00 |   |    | 

Dodržiavanie pitného režimu je na palube lietadiel so špecifickou kvalitou vzduchu ešte dôležitejšie než inde, a tak si mnohí cestujúci pred dlhším letom radšej na letisku kupujú vlastné nápoje. Letecká spoločnosť United Airlines sa im momentálne testovanou novinkou snaží vyjsť v ústrety.



Vozíky s občerstvením, kde si sami naberiete nápoje či snack, na aké máte chuť – aj tak by mohla vyzerať budúcnosť leteckej dopravy. United Airlines aktuálne testujú prevratnú novinku na svojich nových lietadlách Airbus A321neo a ak sa osvedčí, cestujúci na trasách dlhších ako 801 míľ (1289 kilometrov) sa už nebudú musieť spoliehať iba na letušky či vlastné zásoby.

Službu s názvom Walk-up 'Grab-N-Go' si už 30. novembra vyskúšali pasažieri letu z medzinárodného letiska Chicago O'Hare, ktorí si mohli sami vziať vodu, ovocnú tyčinku či zmes slaných pochutín. Alkoholické nápoje zatiaľ k dispozícii nie sú a samoobslužný pult sa otvára až po tom, čo letušky absolvujú prvé kolo ponuky občerstvenia pasažierom.

Novinka by mala priniesť zvýšenie pohodlia na palube, konzultant leteckej spoločnosti Robert W. Mann sa však pýta, či ľudia zhromažďujúci sa pri snack bare nebudú obťažovať ostatných spolucestujúcich, keď sa snažia spať alebo pozerať film. Odpoveď dá už blízka budúcnosť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa