Dnes otvoria turistickú sezónu v Národnom parku Donau-Auen!

2011-03-21 12:10:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Novú turistickú sezónu otvoria dnes, 21. marca v Národnom parku Donau-Auen a v návštevníckom Centre NP v zámku Orth v Dolnom Rakúsku.



Pracovníci centra, ktoré je vzdialené od Bratislavy len 35 kilometrov, pripravili v prichádzajúcej sezóne zaujímavý program a špeciálne ponuky aj pre návštevníkov zo Slovenska.

Centrum je vstupnou bránou do malebnej krajiny Dunajských luhov. Zákutia lužnej prírody môžete spoznať na vlastnej koži na Zámockom ostrove, ktorý ponúka pohľad zblízka do rozličných biotopov NP a do jeho živočíšnej a rastlinnej ríše.

Hlavnou atrakciou ostrova je pozorovateľňa pod vodou, ktorá umožňuje sledovať život pod vodnou hladinou pohľadom potápača.

S históriou vzniku Dunaja a NP, jeho súčasným stavom i skrytými pokladmi vás oboznámi aj DonAUräume - multimediálna a interaktívna výstava v zámku. Vyhliadková veža zámku zas poskytuje nielen výhľad do okolitej krajiny, ale aj aktuálny pohľad do bocianieho hniezda prostredníctvom kamery.

Hosťujúcou krajinou NP je tento rok Rumunsko, ktoré sa v zámockej veži bude prezentovať fotografickou výstavou z rumunskej dunajskej delty.

Priamo v Centre NP - zámok Orth sa nachádza turistické informačné stredisko so širokou ponukou rôznych exkurzií. Nájdete v ňom aj tzv. "Luhy do vrecka" alebo ponuku peších túr dunajským lužným lesom so slovenským sprievodcom.

V rámci Slovenských dní, ktoré sa uskutočnia v termínoch: 22. 4., 25. 4., 1. 5., 8. 5., 5. 7., 29. 8., 1. 9. a 15. 9., budú mať návštevníci zo Slovenska zľavy na vstupnom.

Centrum NP - zámok Orth je v prevádzke denne od 21. marca do 1. novembra. Jeho hlavnou atrakciou bude tento rok veľká medzinárodná Dunajská slávnosť, ktorá sa uskutoční 4. septembra.

 

 

Schloss Orth – Tourismus information

Schloss Orth
2304 Orth/Donau
Tel.: 02212/3555
E-mail: schlossorth@donauauen.at

 

Zdroj/autor: tasr, orth, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa