Najnovšia vychytávka v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry: lanovka Twinliner

2012-11-20 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Stredisko Jasná Nízke Tatry pripravuje okrem prepojenia severnej a južnej strany Chopku lanovkou Funitel aj ďalšiu novinku. Bude ňou nový lanovkový systém Twinliner na severnej strane Chopku.



Ide o lyžiarsky šikmý výťah, ktorý v zime zabezpečí presun lyžiarov, snowboardistov a v lete aj peších turistov z Bielej Púte (Koliesko) na Priehybu, do údolnej stanice Funitelu tak, aby mohli pokračovať v jazde Funitelom ďalej na Chopok. Lanovka tohto typu sa na Slovensku bude používať prvýkrát.

Twinliner vyzerá ako malý vláčik. Nová lanovka mierne zvýši kapacitu prepravy na nástupnú stanicu Priehyba, ale bude pomáhať aj počas veternejších dní, kedy z dôvodu vetra štvorsedačková lanovka z Bielej púte (Koliesko) na Lukovú môže fungovať len v obmedzenom režime.

Na trati dlhej takmer 350 metrov bude premávať jeden vozeň s kapacitou 50 osôb. Vozeň bude jazdiť po koľajniciach a ťahať ho bude ťažné lano. Horná stanica Twinlinera je prepojená s dolnou stanicou nového Funitelu, aby bol presun pasažierov plynulý a títo sa mohli dostať bez problémov až na vrchol Chopka a využívať zjazdovky na severe alebo na juhu.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa