TIPY na víkendovú pohodu na Slovensku - skvelá hudba aj umenie

2014-08-01 13:00:00 |   |    | 

A je to tu opäť – víkend. Ako inak aj tento bude na Slovensku zaujímavý. S Dromedárom sme pre vás prichystali prehľad akcií, ktoré by vás mohli zaujať. Počasie by sa malo umúdriť a preto môžete pokojne vyraziť do miest aj prírody.



 

Starý Smokovec

 

Ako sme už na Dromedári písali, tento víkend patrí medveďom. Všetkým ich formám. Stretnú sa totiž na Hrebienku, kde je hlavne pre deti pripravený zaujímavý zábavný aj náučný program. Vystúpia tu rôzne divadelné skupiny, predvedú sa živé medvede a zabaví vás Majster N. Pre deti bude isto zážitok aj pozemná lanovka, ktorá vás na Hrebienok vyvezie.

 

Spišská Belá

 

V kaštieli Strážky budú táborníci. Stanovačku tu pripravila Slovenská národná galéria v prepojení s prebiehajúcou výstavou Dve krajiny. Obraz Slovenska: 19. storočie × súčasnosť. Galéria pripravila zaujímavý program od piatka do nedele. Návštevníci sa oboznámi s prepojením umenia a prírody. Navštívia zaujímavosti v oblasti Kežmarku, prejdú sa na bicykli a aj sa naučia čo to o kreslení.

 

Prešov

 

Prvý krát sa uskutoční Prešovský folklórny festival, ktorý predstaví šarišské ľudové umenie. V sobotu 2. augusta sa na javisku predstavia viaceré folklórne skupiny, ktoré bude spájať jedno – ich pôvod. Vystupovať totiž budú čisto šarišské skupiny.

 

Malacky

 

Je to už šiesty rok čo nám Fun rádio pripravilo skvelý žúr a opäť vybrali unikátnu zmes umelcov. Na Záhorí sa ukážu RICHARD MÜLLER, MAJK SPIRIT, HEX, POLEMIC a mnohí iní. O skvelú zábavu sa bude starať aj DJ MIlan Lieskovský. Takže, milovníci dobrej hudby, vydajte sa v sobotu 2. augusta do Zámockého parku.

 

Žilina

Kultúrne leto si pre miestnych pripraví tento víkend veľa atrakcií. V piatok sa bude na Vodnom diele od 20:00 behať maratón. Prísť môžu aj deti, keďže je pripravených viacero kategórií. A v sobotu sa o pol ôsmej večer predstaví flamenco hudobník, ktorý do nášho severného mesta prinesie trochu južanského temperamentu.

 

Trnava

 

Organový majster sa predvedie tento piatok v trnavskej katedrále sv. Mikuláša. Oliver Latry z parížskej Notre—Dame odštartuje už 19. ročník organového festivalu. Kto sa bude chcieť zdržať po koncerte, bude si môcť obstarať zaujímavý balíček lístka a ubytovania, ktorý bude zahŕňať aj prehliadku historického mesta spolu s ochutnávkou vína.

 

Skanzen Vychylovka

 

V miestnom skanzene sa opäť bude vyvárať. Rozohrejú sa piecky starých materí a okolím sa ponesie lahodná vôňa kapustniakov, halušiek, placiek a iných tradičných lahôdok. Ak sa teda budete nachádzať v nedeľu niekde nablízku, skočte si vychutnať akciu „Kuchyňa starých materí.“

 

Terchová

 

Počas prvých dvoch dní augusta sa Terchovou ponesie niečo iné ako slovenská ľudová hudba. Budzogáň pritiahne na sever skupiny BIOHAZARD, TUBLATANKA, ZÓNA A, INÉ KAFE a iné. Skvelú atmosféru tvrdej hudby zažijete, ak si kúpite lístky na stránke predpredaj.sk.

Zdroj/autor: SITA, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 18. jún. 2024. Meniny má Vratislav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa