TIP na víkend: Vráťte sa v čase a spoznajte dávnych rytierov na slovenských hradoch

2015-07-09 12:00:04 |   |    | 

Teplo, teplejšie, najteplejšie. Asi tak vyzerajú naše dni. Hoci by mohol byť víkend trochu príjemnejší, už o pár dní tu máme zase horúčavy. Ako sa teda pripraviť na takéto teploty? Veľa pite a taktiež si dobre oddýchnite. Najlepšie pri príjemnej aktivite, alebo na niektorom zo zaujímavých podujatí čo nás čakajú. Ako inak, opäť sme sa aj my pozreli na niektoré z nich a tieto vám odporúčame:



 

Trenčín

 

Aj tento rok sa na Slovenskú festivalovú scénu opäť vracia obľúbený multižánrový festival Bažant Pohoda. Od dnes až do nedele sa tu budú striedať koncerty svetových aj domácich hviezd. Mimo populárnych interpretov sa tu ale stretnete aj s vystúpeniami tradičnej aj folklórnej hudby, s diskusiami, premietaniami filmov a mnohými inými aktivitami.

 

Detva

 

V prírodnom amfiteátri v Detve sa tento víkend začína veľká tradičná oslava ľudového umenia. Festival Folklórne slávnosti pod Poľanou sem opäť prilákajú veľké aj malé umelecké telesá. Tešiť sa môžete na obľúbenú Lúčnicu a mnohé zaujímavé hudobné vystúpenia.

 

 

Kremnica

 

Sobotnú noc v tomto meste obohatí podujatie Letná noc v múzeu – Tajomný náhrdelník. Hrané prehliadky plné napätia a intríg sa odohrajú na Mestskom hrade, kde návštevníci stretnú Beatrix Luxemburskú, kardinála, urodzených občanov a aj čiernych mágov. Predstavenia sa začnú o 19:00, 20:00 a 21:00.

 

Častá

 

Na Červenom kameni sa v piatok a v sobotu uskutočnia prehliadky určené tým, ktorí sa neboja. Hororové scénky divadelného podujatia Prekliatie rodu Waldorfovcov vtiahnu návštevníkov priamo do diania. Upírsku príbeh písaný krvou mnohých generácií tohto rodu sa odohrá každú celú hodinu od 19:00 do 23:00.

 

Drietoma

 

Na amfiteátriStarom Hrozenkove sa počas víkendu odohrajú Kopaničiarske slávnosti. Bude sa oslavovať pomyselné zbúranie hraníc medzi dvoma pohraničnými obcami, ktorých spolupráca sa odzrkadlí aj samotných slávnostiach. Nebude chýbať dobrá hudba, tanec a zábava. Navyše sa k nimi pripojí aj remeselných jarmok, kde sa bude prezentovať českí a slovenskí remeselníci.

 

Jasenové

 

Ak sa chcete bližšie oboznámiť s kultúrou VikingovSlovanov, mali by ste v sobotu zamieriť priamo k obci Jasenové. Na 1. ročníku rane stredovekého festivalu Utgard sa stretnú odvážni bojovníci a predvedú, ako žili a bojovali tieto kmene. V historickom tábore sa návštevníci dozvedia o bežnom živote a na záver si pozrú veľkú bitku medzi Slovanmi a Vikingami. Pre verejnosť bude podujatie sprístupnené od 10:00 do 18:30.

 

Čachtický hrad

 

Komu chutí dobré vínko, ten by sa mohol túto sobotu zastaviť na Čachtickom hrade, kde sa bude konať degustácia vín. Za Báthoryčkinou krvou môžete prísť od 10:00 a po ochutnávkach príde čas aj na skvelú hudbu a zábavu.

 

Prešov

 

Ten víkend sa nebudete nudiť ani v Prešove. V sobotu sa pripojte k preskúmavaniu mesta na podujatí Nočný židovský Prešov. Lístky si môžete zakúpiť v miestnej MIC Prešov a aj priamo na prehliadke.

Kto je radšej za aktívny oddych, ten môže vyskúšať Tour de Prešov, cyklistický závod ktorý prejde viacerými okolitými obcami. Odohrá sa v nedeľu.

 

Beckov

 

Na tomto hrade s počas víkendu môžeme tešiť na odhaľovanie života Matúša Čáka Trenčianskeho. Kto to bol, kde pôsobil a aký význam pre nás mal? Od 10:00 do 17:00 sa návštevníci stretnú s dvornými dámami, rytiermi aj remeselníkmi. Do programu sú okrem predstavení zaradené aj súťažedobové hry pre tých, ktorí prídu.

 

Sklabinský Podzámok

 

Na hrade Sklabiňa sa v nedeľu stretnú rytieri zo širokého okolia. Podujatie Slovenské rytierske dni ich sem naláka, a preto sa aj návštevníci majú na čo tešiť. Od 13:00 do 17:00 sa predvedú v bojoch a ukážu, akým životom sa v období husitských bojov žilo. Kto príde, ten môže preveriť svoje zručnosti v rôznych bojových disciplínach. Za ne získajú pekné darčeky.

 

Zdroj/autor: TASR, slovakia.travel, SiSa, drom

 

Uži si letné cestovanie a festivaly naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na cesty a na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš „opice“, bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek chceš, zapoj sa  do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulse a ďalšie skvelé ceny!

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa