Last minute do Talianska – Sopky, Karibik a iné...

2015-07-07 12:00:00 |   |    | 

Pizza, víno a futbal. Taliansko bez pochýb patrí medzi najnavštevovanejšie štáty sveta. Prírodné a kultúrne jedinečnosti sa tu snúbia ruka v ruke. Každý si nájde tú SVOJU oblasť Talianska, ktorá mu prirastie k srdcu.



 

Ak ste ešte nemali možnosť navštíviť Taliansko, je na čase využiť niektorú z ponuky last minute zájazdov do Talianska letecky z Bratislavy, autobusom alebo vlastnou dopravou. Vyberie si naozaj každý.

 

Vedeli ste o Taliansku, že ....?

 

Rodisko pizze je Neapol, kde ju v roku 1738 predávali v Antica Pizzeria Port’ Alba.

„Moderné“ cestoviny nie sú talianskym výmyslom. V 13. storočí ich do Európy priviezli Arabi.

V roku 1932 sa začal v Benátkach najstarší filmový festival na svete.

Taliansko je kolískou vynálezov ako písací stroj, klavír, husle, opera, dioptrické okuliare, espresso kávovar, zmrzlinový kornútok a teplomer.

V roku 1088 otvorila svoje brány Bolonská univerzita - najstaršia univerzita v Európe s nepretržitou výučbou.

 

Kúpanie a nedotknutá príroda

 

Na samom juhu pevninského Talianska leží región Kalábria, ktorý na západe obmýva Tyrhénske a na východe Iónske more. Oblasť je výborným východiskovým bodom pre výlety na ostrov Sicília a Liparské ostrovy. Kalábria je jednou z najchudobnejších talianskych častí, nenájdete tu priemysel ani veľa pamiatok. Nájdete tu však nedotknutú prírodu, tri národné parky, nepreľudnené pláže a priezračné tyrkysové more.

 

Činná sopka na ostrove

 

Sicília je najväčší ostrov Talianska a Stredomoria. Divoký ostrov plný kontrastov je priam nabitý historickými pamiatkami, ktoré sú svedkami nadvlády Grékov, Ríma, arabského emirátu a normandského kráľovstva. Nad ostrovom sa vypína stále činná sopka Etna, kam sa robia nenáročné výlety. Výnimočnosť ostrova Sicília dotvárajú pekné pláže, čisté more a výnimočná sicílska kuchyňa.

 

Karibik v Európe

 

Na pol ceste medzi Afrikou a Európu leží ostrov Sardínia, ktorý je po Sicílii druhým najväčším talianskym ostrovom v Stredozemnom mori. Prečo je Sardínia prezývaná európsky Karibik? Tunajšie pláže patria k tým najkrajším v Európe. Niektoré z nich sú dostupné len po mori. Ideálnu dovolenkovú atmosféru dotvárajú priezračné more hýriace modrými a zelenými odtieňmi, skalnaté zátoky, malé mestečká vo vnútrozemí, historické pamiatky a v neposlednom rade špeciality z čerstvých rýb a morských plodov.

Panoramatické výhľady na smaragdové more ponúka areál hotela Palmasera Village Resort****. Ružovkastá štrkopiesková pláž patrí do oblasti pobrežia Golfo di Orosei, jedného z najkrajších talianskych morských parkov. Animátori z detského klubu Firáčik zabavia deťúrence a vy si budete môcť na chvíľu oddýchnuť od vašich ratolestí. Z malého prístavu v letovisku Cala Gonone vyrážajú každý deň lode k najkrajším plážam Sardínie a k jej pobrežným jaskyniam.

Ďalší hotelový komplex Marina Country Orosei***** sa rozprestiera pri jednej z najkrajších pláží Sardínie. Rodiny s deťmi obľubujú tento hotel pre priestranné izby, množstvo zelene a piesková pláž. Ak sa vám zunuje ležať na pláži, zájdite si do neďalekého mestečka Orosei.

Sledujte last minute ponuku do Talianska z ponuky cestovnej kancelárie FIRO-tour a spoznajte túto úžasnú krajinu.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: FIRO-tour

Hodnotenie článku:
4.2/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa