5 miest, kde sa určite schladíte – Nedovoľte, aby vás horúčavy dostali

2015-07-08 15:00:37 |   |    | 

V týchto horúčavách už človek naozaj nevie, kam by sa schoval, aby sa ukryl pred sálajúcou páľavou. Teploty vysoko nad 30 zaťažujú aj organizmus, takže pokiaľ sa nechcete ukrývať v tmavých domoch s klimatizáciou, tak by ste určite mali vyskúšať napríklad tieto miesta. Schladili by vás?



 

Tatry

 

Všetci dobre vieme, že vysoko v horách je vždy o niečo chladnejšie. Preto by možno stálo za to, vybrať sa na chvíľku do hôr. Stačí sa dobre pripraviť a vysokohorská turistika je pre nás všetkých. Dobré topánky, zásoby pitia a jedlaoblečenie do každého počasia vám zabezpečia, že kým sa vaši známi budú potiť niekde v meste, vy sa nadýchate čerstvého chladivého vzduchu.

 

Dobšinská ľadová jaskyňa

 

Tu zabŕdneme do ešte chladnejších teplôt. Ak je vám ozaj teplo, tak potom teplota -4 až 4 stupne bude ako stvorená pre vás. Presne v takom rozmedzí sa pohybujú teploty v celej jaskyni. V zľadovatenej časti to je spomínaných -4, zatiaľ čo v častiach bez ľadu príjemné 4 stupne. Možno až priveľký šok, takže keď sem pôjdete na výlet, vezmite si so sebou teplé oblečenie a poriadnu obuv. Prehliadka bude trvať približne pol hodiny a zaplatíte za ňu 8 eur.

 

Lužné lesy

 

Ak sa chcete efektívne schladiť, mali by ste vyskúšať prechádzku v lese. Na južnom Slovensku nájdete mnoho prekrásnych lesov, ktoré sa nachádzajú blízko riek, takže sa tu udržuje príjemná klíma. Vytiahnite preto bicykle a vyskúšajte jazdu v tieni stromov.

 

Banská Štiavnica

 

Toto mesto si obľúbi asi každý, kto doň zavíta. Hoci by si zaslúžilo mnoho opráv, aj tak je skvelým cieľom rôznych výletov. Schladiť sa tu môžete napríklad v Banskom múzeu a v jednej z jeho šácht, prípadne v niektorom z hradov. Ak budete mať dosť uzavretých priestorov, vyberte sa k okolitým tajchom, kde sa okúpete, alebo vyskúšajte jednu z trás Barborskej cesty. Ako v meste, tak aj v okolitých lesoch zažijete príjemné chvíle.

 

Nákupné centrá

 

Kde inde sa schladiť ako v klimatizovaných nákupných centrách. Dobre, priznávame sa, toto je len žart. Čas sa dá istotne stráviť aj hodnotnejšie. Našim posledným tipom budú slovenské kúpaliská a aquaparky. Na celom území natrafíte na množstvo kvalitných kúpalísk, prírodných vôd a aquaparkov, takže neváhajte a využite horúce počasie. Niekedy je ťažké nájsť si čas po práci, no namočiť sa do chladivej vody vás isto dodá veľa síl (len pozor na búrky). Navyše, ak sa vychystáte kúpať takto poobede, môžete zaplatiť aj nižšie vstupné. A keď sa vám nechce pariť na slnku, v aquaparkoch nájdete aj skvelé kryté bazény. Treba len vyskúšať a schladiť sa.

 

Máte aj vy skvelý tip na schladenie? Podeľte sa s ním.

 

Autor: SiSa, drom

 

Uži si letné cestovanie a festivaly naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na cesty a na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš „opice“, bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek chceš, zapoj sa  do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulse a ďalšie skvelé ceny!

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa