Zdravotná turistika poriadne vynáša: Turecké firmy zarobia za transplantácie vlasov dve miliardy ročne

2023-09-04 16:00:00 |   |    | 

Mnoho ľudí lieta do Turecka nielen na dovolenku, ale aj kvôli plastickým operáciám či napríklad transplantácii vlasov. Podľa šéfa tureckej asociácie zdravotnej turistiky na transplantáciách vlasov zarábajú tamojšie firmy ročne asi dve miliardy dolárov. Informoval o tom denník Hürriyet.



"Vlasová turistika" začínala v Turecku prílevom klientov z Blízkeho východu, teraz za ňou do Istanbulu roky čoraz viac Európanov, Američanov aj napríklad Austrálčanov, povedal Servet Terziler, šéf združenia zdravotnej turistiky TÜSATDER. Pre novú hrivu lietajú aj súkromnými lietadlami podnikatelia zo Spojených štátov či textilní magnáti z Indie a Pakistanu, prichádzajú ľudia rôzneho veku, vrátane osemdesiatnikov.

Cena transplantácie vlasov v Turecku je totiž výrazne nižšia ako napríklad v Amerike, uviedol Terziler. Podľa neho sa ceny v Istanbule pohybujú od 2500 do 3000 dolárov, zatiaľ čo renomovaní americkí špecialisti si podľa neho účtujú najmenej 10.000 dolárov. Niektorí tiež radi spoja príjemné s užitočným a transplantáciu v Turecku využijú na dovolenku pri mori.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa