SKI.SK Výborná jarná lyžovačka je vo vyššie položených strediskách

2009-04-04 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Prichádzajúce oteplenie robí vlekárom vrásky na čele. Teploty sa pomaly začínajú približovať k 20 stupňom Celzia. Podľa SHMÚ už v sobotu by v Komárne mala ortuť v teplomeroch vystúpiť práve na túto hodnotu. Na severe má byť v tento deň o 2 až 5 stupňov chladnejšie.



Od začiatku tohto týždňa nepripadol nový sneh v žiadnom stredisku a pomaly sa strácajú už aj zásoby snehu v lyžiarskych strediskách. Veď len počas víkendu sa výška snehu v niektorých strediskách znížila o viac ako 20 cm.  Nezmenenú výšku snehu a zároveň slovenské maximum nájdete naďalej na Južnej strane Chopku, 310 cm. 250 cm je v Lomnickom sedle a 200 cm vo Vrátnej na Chlebe a Oštiepkovej mulde. Veľmi dobré zásoby snehu nájdete takisto na Orave, ktorá bola tento rok bohatá na zrážky.

Vo vysokohorskom teréne všetkých pohorí na Slovensku naďalej trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo, t.j. 3. stupeň z 5-dielnej medzinárodnej stupnice. Zjazdovky sú bezpečné.
Momentálne na je Slovensku v prevádzke 12 stredísk počas celého týždňa a vyše 20 ďalších cez víkendy. Väčšina z nich ukončí zimnú sezónu prichádzajúcou Veľkou nocou. „Momentálne sme otvorení len cez víkendy a sezónu ukončíme Veľkou nocou“ potvrdil pre Ski.sk  pán Cintula, manažér strediska Litmanová

Lyžovačku po Veľkej noci si určite budete môcť vychutnať vo Vrátnej „Ak sa podmienky výrazne nezhoršia, predpokladáme, že stredisko bude v lokalite Chleb  v prevádzke aspoň do 10. mája“, povedal Ing. Martin Dubecký, marketingový riaditeľ Vrátna Free Time Zone.

Do Vrátnej sa oplatí prísť aj skôr. Už od pondelka 30.3. až do Veľkej noci (9.4.) tu nájdete akciu na skipasy. Celodenný skipas, kúpite za cenu 4 hodinového, momentálne teda za 15 Eur pre dospelého, 13 EUR zaplatia Juniori a Deti len 11 EUR. V súvislosti z Veľkou nocou pripravili v tomto stredisku ešte jednu akciu: „Na Veľkú noc sme pripravili ešte 50% zľavu na ubytovanie zo skipasom v hoteli Boboty“ pokračoval Ing. Dubecký. Zľavy z mimosezónnych cien nájdete aj v ďalších strediskách. Napríklad od 2.4.2009 môžete využiť 30%-nú zľavu na skipasy v Parku Snow Donovaly.

V súčasnosti prebieha (od 30.3. do 8.4.2009) pravidelná technická údržba pozemnej lanovky na Hrebienok v Starom Smokovci. Najbližší víkend sa môžete tešiť na jasNOVINY na Chopku. 4.4.2009 Si na Bielej Púti môžete zasúťažiť s moderátormi Tv Joj. V ten istý deň sa na Derešiach uskutoční  ŠLUSOVKA - ACADEMO SCOOL 2009, je to lyžiarsky pretek pre profesionálnych učiteľov lyžovania a snowboardingu v disciplínach: obrovský slalom a demojazdy. Milovníci psíkov sú pozvaní 5.4.2009 do Parku Snow Donovaly na VIII. Špeciálnu výstavu Svätobernardských psov.

 

Výdatné snehové zrážky v Alpách

V Rakúsku má stále veľa stredísk výborné snehové podmienky. Portál skiinfo.com zaznamenal len v pondelok - 30 stredísk, kde napadlo viac ako 20 cm snehu. Napríklad v Nashfelde nasnežilo 50 cm snehu a v Zürs am Arlberg 80cm.  Vo Fellhorn/Kanzelwand regióne na rakúsko-nemeckých hraniciach nasnežilo meter čertvého snehu za uplynulých 7 dní.

Až  v ôsmich strediskách vo Švajčiarsku vrátane Laax nasnežilo za uplynulý týždeň viac ako 100cm snehu. Andermatt má 5 metrov, Engelberg 410cm a Zermatt 408cm snehu.
Vo Francúzsku je snehová pokrývka vo viacerých strediskách veľmi bohatá na začiatok apríla. Skiinfo.com zaznamenalo 13 stredísk, so zrážkami nad 20 cm  počas uplynulého víkendu. Napríklad obľúbený Serre Chevalier  v južných Alpách 23 cm snehu a Avoriaz v severných Alpách – 30 cm snehu

Vo vychytených talianskych strediskách  najmä v okolí Bella Ronda v Dolomitoch padlo najviac snehových zrážok. V Arabba Marmolada padlo v minulom týždni  80cm, v Monterosa Ski area 60cm a v Bormiu a Cortine d'Ampezzo  pol metra snehu.

 

Viac informácií o lyžiarskych strediskách a lyžovaní nájdete na www.SKI.sk. SKI.sk je najstarším slovenským lyžiarskym serverom a patrí pod paneurópsku skupinu poskytovateľov snehových informácií www.SKIINFO.com.


 

Zdroj/autor: reklamný článok,shmú,ski.sk

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ski.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa