Ponuka, aká tu nebola: Na predaj je kaštieľ, známy zo seriálu Alžbetin dvor

2021-03-23 12:01:00 |   |    | 

Možno vám názov obce Mošovce neďaleko Turčianskych Teplíc nič nehovorí, pohľad na jeho dominantu vám však zrejme známy bude. Tunajší kaštieľ spolu s priľahlým parkom sa totiž objavil v obľúbenom seriáli Alžbetin dvor. V súčasnosti je na predaj.



 

Kaštieľ v Mošovciach bol postavený v 70. rokoch 17. storočia, súčasná rokokovo-klasicistická podoba pochádza z prestavby v polovici 18. storočia. História dvojpodlažného sídla na obdĺžnikovom pôdoryse sa od počiatku spája so šľachtickým rodom Révaiovcov, po druhej svetovej vojne však bol kaštieľ znárodnený a slúžil na školské účely. Historické interiéry niekoľkokrát využívali aj filmári, v roku 1986 tu nakrúcali jeden z najúspešnejších seriálov Alžbetin dvor.

Po rozsiahlej rekonštrukcii otvorili koncom 20. storočia v kaštieli hotel, kde mohli návštevníci obdivovať aj pôvodné dvere či vzácnu rokokovo-klasicistickú pec z 18. storočia. Aj vzhľadom na nádherný rozľahlý anglický park, ktorý kaštieľ obklopuje, zariadenie vyhľadávali predovšetkým svadobčania. Už v roku 2016 sa však objavili prvé informácie o tom, že luxusná nehnuteľnosť je na predaj.

Uverejnil používateľ Park Hotel Kaštieľ Mošovce Piatok 4. decembra 2020

 

Dnes je v ponuke realitnej kancelárie opäť. Ako sa píše v inzeráte, „tento typ nehnuteľnosti je ideálne investícia pre niekoho so zmyslom pre históriu a architektúru, kto chce vlastniť a zveľadiť niečo, čo presiahne jeho život a výrazne vyčnieva nad všetkým, čo realitný trh ponúka.“ 250-ročný kaštieľ s 29 izbami, reštauráciou, vinárňou, tromi salónikmi a relaxačným aquacentrom je v ponuke za 1.500.000 eur.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa