Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Tahiti - ostrov lásky a zmyselných tancov

Tahiti, Francúzska Polynézia
2012-10-07 14:00:00

Tahiti prezývajú „ostrov lásky“. Svadobnú cestu tu ročne trávia tisíce novomanželov. Neoddeliteľnou kulisou ich pobytu sú tanečnice v typickom polynézskom odeve, ktoré im hneď na letisku zavesia okolo krku kvetinový veniec. Dnes už nikoho nepoburuje ani ich typický polynézsky tanec. Ešte v prvej polovici 20. storočia však bol zakázaný a Európania ho považovali za neslušný. viac »

Návrat do tepla - Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, Austrália
2012-09-20 16:25:00

AUSTRÁLIA - Whitsunday sú jedným z najuznávanejších austrálskych turistických destinácií. Ich prirodzená krása fascinuje hádam každého cestovateľa. Whitsunday sú kontinentálnym súostrovím. Nachádzajú sa južne od Bowen a severne od mesta Mackay. Tieto ostrovy ležia na centrálnom pobreží Queenslandu. Väčšina ostrovov je sústredená v blízkosti ostrova Whitsunday. Obchodné centrá sa nachádzajú na ostrove Hamilton. viac »

Pozrite sa s nami na Nový Zéland, do krajiny kúziel

Nový Zéland
2012-08-10 15:00:00

NOVÝ ZÉLAND - Nový Zéland, krajina Pána Prsteňov, ponúka neuveriteľnú prírodu a čoraz častejšie sem prichádzajú aj naši turisti. Veď treba uznať, že to, čo sme videli vo filme, je len zlomok toho, čo môžeme vidieť v skutočnosti. viac »

Na Seychelách nájdete najfotografovanejšiu pláž sveta

Pri pohľade na túto
2012-08-08 16:00:00

Legenda hovorí, že keď Boh stvoril svet, bolo mu ľúto, že si raj môžu užívať len anjeli a tak vzal kúsok neba a položil ho do Indického oceánu. Nebo sa v mori začalo rozrastať a farbiť okolitú vodu do tyrkysova. Tak vznikli Seychely - 115 ostrovov s jemným bielym pieskom na plážach, priezračným morom, koralmi a typickými žulovými balvanmi. To všetko bez výskytu pre človeka nebezpečných živočíchov. Niet sa čo diviť, že si niektoré ostrovčeky na Seychelách kúpili svetoví boháči a celebrity, najkrajšie modelky sem chodia za prácou a ušiel sem i Radovan Krejčíř. viac »

Tasmánia, prázdninový ostrov Austrálie

Tasmánia, Austrália
2012-05-30 17:30:00

AUSTRÁLIA - Tasmánia, miesto na okraji sveta plné prírodných úkazov a príjemných ľudí, ktorí vám spríjemnia pobyt. Obývajú pomerne malý priestor, na ktorom však môžete zažiť neobyčajné zážitky. Nedotknutá krása prírody a priateľskí ľudia tvoria dušu a srdce vzdialenej Tasmánie. viac »

Tonga - unikátny ostrovný raj, kde sa rodí čas

Tonga je vďaka bohatému
2012-04-23 17:30:00

Šumiace vlny Tichého oceánu jemne narážajú na brehy kráľovstva Tonga. Je horúci deň a pod vodou to žije - ako každý rok tu totiž migrujú húfy veľrýb. Na pevnine samozrejme panuje nezlomný tichomorský pokoj. Malé kaviarničky pozdĺž ciest sú plné Tonžanov žmúriacich do popoludňajšieho slnka. V týchto končinách totiž práca počká do zajtra, autobusy jazdia, len keď je práve chuť a všetci sa ospalo usmievajú. Vitajte na Priateľských ostrovoch! viac »

Podmanivá Austrália

Malí obyvatelia Veľkého bariérového
2012-04-01 14:00:00

Chystáte sa do Austrálie? Žiadosť o víza môžete podať online, pobyt do troch mesiacov je bez poplatkov a potom vám už nič nebráni vydať sa do krajiny, ktorá sa svojou krásnou prírodou, prostredím a atmosférou dávnych čias stala snom každého cestovateľa. viac »

Krajina snov - Nový Zéland

Nový Zéland - Key
2012-03-10 17:15:00

Navštívte túto vysnenú krajinu mnohých cestovateľov a nechajte sa zlákať napríklad mestom Queenstown, panenskou prírodou, ľadovcami, pohoriami, vyskúšajte surfovanie na piesočných dunách aj divokú jazdu na skútri na otvorenom oceáne. viac »

Dovolenka s adrenalínom: kŕmenie žralokov na ostrove Moorea

V Polynézii sa môžete
2012-03-04 10:00:00

„Pod vodou okolo mňa utvorte polkruh a vyvarujte sa prudkých pohybov,“ dáva posledné pokyny inštruktor predtým, ako sám zmizne pod hladinou. Skupina potápačov sa vzápätí vydá za ním. Dnes ich ale nečaká „obyčajná“ exkurzia do fantasticky farebného podmorského sveta. Okolo pása majú pripevnené vaky a v nich kusy rýb. Čaká ich kŕmenie žralokov - najväčšia atrakcia polynézskeho ostrova Moorea. viac »

Za Frodom, elfmi a trpaslíkmi na Nový Zéland

Punakaiki pancake rocks: Palacinkové
2012-02-08 15:00:00

Vyberte sa aj vy na dobrodružnú dovolenku karavanom po ostrovoch Nového Zélandu a prežite nezabudnuteľné zážitky. Čakajú na vás novozélandské Alpy, jazerá Tekapo a Pukaki, Mitre peak - najznámejšia hora najznámejšieho fjordu vo Fiordlande, ľadovec Františka Jozefa na Západnom pobreží, národný park Paparoa a veľa, veľa ďalšieho. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa