Zaujímavosti, atrakcie

V Bratislave sa bude konať Mirror Hospitality Expo: Predstaví najlepších barmanov aj výnimočné drinky

2024-04-28 22:00:00 |

Mirror Hospitality Expo, popredná stredoeurópska barová show, sa od 7. do 8. mája 2024 po druhýkrát vracia do hotela Radisson Blu Carlton v srdci Bratislavy. Toto dvojdňové podujatie ponúka starostlivo vybranú kombináciu vzdelávacích workshopov vrátane seminárov, masterclasses, prehliadok lokálnych slovenských značiek a ochutnávok jedál a nápojov.

Viac článkov

Británia dlhodobo zapožičia Ghane korunovačné klenoty odvezené v ére kolónií

Británia dlhodobo zapožičia Ghane
2024-01-28 10:00:00

Britské inštitúcie dlhodobo zapožičajú späť do Ghany sadu zlatých klenotov a ďalších predmetov, používaných pred stovkami rokov pri korunováciách panovníkov západoafrickej krajiny. Informoval o tom web stanicea BBC. Podľa zástupcu Ghany môže krok dať nový zmysel kultúrnej spolupráci po mnohých rokoch sporov. Británia rovnako ako ďalšie bývalé koloniálne mocnosti eviduje rad žiadostí o vrátenie násilne zabavených umeleckých a historických cenností, v britskom prípade však často úplnému vráteniu bránia zákony. viac »

Archeologická senzácia: V rašelinisku v Severnom Írsku našli 2,500-ročnú mŕtvolu

Archeologická senzácia: V rašelinisku
2024-01-27 14:00:00

Keď bola vlani v októbri polícia v Severnom Írsku privolaná k nálezu mŕtvoly v rašelinisku pri dedine Bellaghy v grófstve Londonderry, nedokázala určiť, aké staré pozostatky sú. Z výskumu ale teraz vyplynulo, že patrili chlapcovi, ktorý žil okolo roku 500 pred naším letopočtom, píše internetový portál BelfastLive. viac »

Veľvyslanectvo USA v Londýne sa dištancuje od ideálneho receptu na prípravu čaju

Veľvyslanectvo USA v Londýne
2024-01-26 16:00:00

Americké veľvyslanectvo v Londýne vydalo tlačovú správu, v ktorej sa - s nádychom britského humoru - dištancuje od záverov výskumu týkajúceho sa pitia čaju. Ubezpečuje pritom britskú verejnosť, že odporúčania publikované americkou vedkyňou "nepredstavujú oficiálnu politiku" Spojených štátov. viac »

Megalodon patril k najstrašidelnejším tvorom planéty: Podľa vedcov vyzeral inak

Megalodon patril k najstrašidelnejším
2024-01-24 12:00:00

Prehistorický žralok Megalodon je považovaný za jedného z najstrašidelnejších tvorov na svete. Nová štúdia však naznačuje, že doterajšie predstavy o jeho podobe neboli správne. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »

OBRAZOM: Leninovi priaznivci si pred mauzóleom pripomenuli 100. výročie jeho smrti

OBRAZOM: Leninovi priaznivci si
2024-01-21 22:00:00

Nostalgickí priaznivci Vladimíra Iľjiča Lenina sa dnes zišli v ruskom hlavnom meste pred Leninovým mauzóleom, aby si pripomenuli 100. výročie smrti otca boľševickej revolúcie a Sovietskeho zväzu. viac »

OBRAZOM: Slávny Berniniho baldachýn v chráme sv. Petra čaká oprava

OBRAZOM: Slávny Berniniho baldachýn
2024-01-21 12:00:00

Monumentálny baldachýn vo Svätopeterskej bazilike vo Vatikáne, ktorého autorom je známy barokový sochár Gian Lorenzo Bernini, sa prvýkrát po 250 rokoch dočká zásahu reštaurátorov. Oprava za 700.000 eur má trvať do konca roka, aby mohli veriaci baldachýn v plnej kráse obdivovať vo Svätom roku, ktorý pápež vyhlásil na rok 2025, napísala agentúra Reuters. viac »

Najslávnejšia literárna prvotina: Zrodil sa Frankenstein vďaka stávke?

Najslávnejšia literárna prvotina: Zrodil
2024-01-21 00:00:00

Celý svet pozná príbeh o Frankensteinovi, tvorcovi desivého monštra. Jeho autorka Mary Shelleyová ale v čase jeho vzniku ešte vôbec spisovateľkou nebola a na originálny námet prišla vlastne náhodou, pri stávke na večierku s priateľmi. viac »

Emigroval zo Západu na Východ a tam našiel smrť: Spáchal Červený Elvis samovraždu?

Emigroval zo Západu na
2024-01-16 08:30:00

Súdruh rokenrol, Červený Elvis, Americký rebel, Spevák mieru. Tak a ešte všelijako inak sa prezývalo Deanovi Reedovi, spevákovi, ktorý sa rozhodol ísť opačným smerom ako tisíce iných emigrantov. Vydal sa cestou zo Západu na Východ a tam tiež našiel svoju smrť. viac »

Archeológovia v Amazónii zmapovali stratené staroveké mestá

Archeológovia v Amazónii zmapovali
2024-01-14 15:00:00

Archeológovia v Amazonskom dažďovom pralese v Ekvádore odhalili a zmapovali zhluk niekoľkých stratených miest, ktoré pred 2000 rokmi obývalo dovedna najmenej 10.000 roľníkov. TASR informuje na základe správy agentúry AP. viac »

Zabudnite na víno: Najoriginálnejšie podniky Paríža dnes lákajú iným nápojom

Zabudnite na víno: Najoriginálnejšie
2024-01-14 12:00:00

Francúzsko je po celom svete známe svojimi vínami a najmä šampanským, do Paríža sa ale v posledných rokoch vracia aj trend, ktorý mesto na Seine prvýkrát uchvátil pred 100 rokmi - koktaily. V Paríži rastie počet podnikov, ktoré hľadajú originálne spôsoby miešania alkoholu a ďalších prísad do pestrofarebných nápojov. Svojich klientov majú aj bary ponúkajúce biodynamické nápoje, drinky namiešané podľa astrológie, zážitkové bary alebo výhradne nealkoholické podniky, píše agentúra AFP. viac »

KVÍZ pre milovníkov prírody: Spoznáte zviera podľa ňufáka?

KVÍZ pre milovníkov prírody:
2024-01-14 00:00:00

Pri takom prasiatku stačí jediný pohľad na jeho rypák a nemôžete si ho pomýliť so žiadnym iným zvieratkom. Pri iných to však tak jednoduché nie je. Zabavte sa pri našom kvíze a skúste živočíchy spoznať len podľa detailnej snímky ich ňufáka. viac »

OBRAZOM: V Manile sa konala jedna z najväčších náboženských procesií na svete

OBRAZOM: V Manile sa
2024-01-13 12:00:00

Milióny bosých Filipíncov v utorok v slávnostnej procesii na uctenie sochy "čierneho Ježiša Nazaretského" prechádzali ulicami Manily. Obrovský dav katolíckych veriacich mestom podľa odhadov usporiadateľov prúdil 18 hodín, cieľom bol kostol Quiapo. Na bezpečnosť jedného z najväčších náboženských sviatkov na svete dohliadalo 15.000 policajtov, uviedla agentúra DPA. viac »

Štát Minnesota bude mať novú vlajku, starú vidia pôvodné národy ako urážku

Štát Minnesota bude mať
2024-01-13 12:00:00

Novou vlajkou amerického štátu Minnesota by mala byť kompozícia s osemcípou hviezdou na tmavomodrom poli na ľavej strane a svetlo modrým poľom napravo, rozhodla špeciálna komisia zostavená za účelom nahradenia starých symbolov regiónu. Doterajšiu vlajku, ktorá obsahuje znak s indiánom na koni, považujú mnohí potomkovia pôvodných obyvateľov za urážlivú, napísala agentúra AP. viac »

Najstaršiu známu pevnosť postavili pred 8000 rokmi sibírski lovci a zberači

Najstaršiu známu pevnosť postavili
2024-01-13 10:00:00

Najstaršiu známu pevnosť postavili pred 8000 rokmi na Sibíri lovci a zberači. Vyplýva to z výsledkov novej štúdie zverejnenej v odbornom žurnále Antiquity. TASR informuje na základe správy serveru Live Science. viac »

Archeológovia v Španielsku objavili 2000-ročný náboj praku, nesie Cézarovo meno

Archeológovia v Španielsku objavili
2024-01-12 16:00:00

Archeológovia v Španielsku objavili projektil do praku z čias občianskej vojny v starovekom Ríme nesúci Cézarovo meno. Mohlo by to naznačovať, že ľudia v tejto oblasti počas občianskej vojny na sklonku Rímskej republiky stáli na strane Júliusa Cézara proti Pompeiovcom. Archeológovia nález projektilu popísali v štúdii publikovanej v odbornom žurnále Zephyros, informuje TASR na základe článku servera Live Science. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa