Turistika na Slovensku

Po Stolických vrchoch

Stolické vrchy
2013-03-16 10:00:00

SLOVENSKO - Ako sa zdá, jarné počasie už pomaly preberá vládu nad zimou, a tak nie je od veci pomaly začať premýšľať nad tým, do akých slovenských hôr budú v tomto roku smerovať vaše turistické kroky. Ak vás nič nenapadá, jeden tip by sme pre vás mali: čo by ste povedali napríklad na Stolické vrchy? viac »

Choč: klenot ospievaný mnohými básnikmi, ideálny na turistiku

Choč
2013-03-04 16:00:00

SLOVENSKO - Choč, klenot Chočských vrchov, bol už v minulosti ospievaný mnohými básnikmi aj samotným P. O. Hviezdoslavom, ktorý pochádzal z Vyšného Kubína, z dedinky, ktorá leží priamo pod Chočom. viac »

Burda: najmenšie slovenské pohorie

Burda
2012-12-16 10:00:00

SLOVENSKO - Slovo Burda si najväčšmi spájame s niekdajším slávnym nemeckým módnym časopisom (apropo, vydáva sa ešte?). No málokto zo Slovákov vie, že Burda je aj názov pohoria. A to dokonca na našom malom, ale krásnom Slovensku. viac »

Objavte Chočské vrchy

Chočské vrchy
2012-12-08 10:00:00

SLOVENSKO - Slovensko je krajina mnohorakých krás. Bohužiaľ, popri hektickom životnom tempe, najmä vo väčších mestách, si nevieme nájsť čas na zdraviu prospešný relax spojený s pohybom na čerstvom vzduchu. Raz za čas nezaškodí načerpať silu, stúpať nahor a pozerať sa na veci z vyššej perspektívy. viac »

Výstup na Gerlachovský štít - úžasné dobrodružstvo

Gerlachovvský štít, Vysoké Tatry
2012-09-29 10:00:00

SLOVENSKO - Gerlachovský štít so svojou výškou 2 654,4 metrov nad morom je nielen najvyšším vrchom Vysokých Tatier, Slovenskej republiky aj celého karpatského oblúku, zároveň je aj jedným z najpôsobivejších končiarov našich veľhôr. Pohľad na jeho „kotol“ u človeka vzbudí rešpekt pred veľkoleposťou prírody, no rovnako aj chuť vystúpiť až na jeho vrchol. viac »

Tip na jeseň: Výstup na Inovec

Považský Inovec
2012-09-10 17:30:00

SLOVENSKO - Pohorie Považský Inovec v sebe skrýva mnoho prírodných krás, malebných lesov a zaujímavých turistických trás. Z nich už tradične, podobne ako v každom pohorí, k tým najzaujímavejším patrí výstup na najvyšší vrch, čiže v tomto prípade Inovec. Ak ste túto turistiku zatiaľ ešte neabsolvovali, neváhajte a pridajte sa k nám. viac »

To najlepšie z Vysokých Tatier

Vysoké Tatry
2012-08-31 12:00:00

SLOVENSKO - Pokiaľ sa rozhodnete stráviť dovolenku na Slovensku, tak Vysoké Tatry vôbec nie sú na zahodenie. Určite pri ich prehliadke nevynechajte návštevu Téryho chaty, Štrbského plesa, Lomnického štítu či vodopádu Skok. viac »

Popradské pleso, malebné jazero našich veľhôr

Popradské pleso, Vysoké Tatry
2012-07-28 14:00:00

SLOVENSKO - Popradské pleso, kedysi Rybie pleso, sa nachádza v našom najvyššom pohorí Vysoké Tatry v Mengusovskej doline. Jazero má ľadovcový pôvod a stojí pri ňom Chata pri Popradskom plese. Je to štvrté najväčšie jazero. viac »

Vysoké Tatry, skvost horskej turistiky na Slovensku

Štrbské pleso, Vysoké Tatry
2012-07-23 16:30:00

SLOVENSKO - Letnú dovolenku, výlet či relax môžete stráviť aj doma na Slovensku trebárs vo Vysokých Tatrách na Štrbskom plese či Hrebienku. Naše veľhory ponúkajú nielen krásne výhľady a zákutia, ale pre aktívnych turistov aj možnosti športového vyžitia a samozrejme horskú turistiku. Tí, ktorým šport ani turistika príliš nevoňajú, sa môžu ponoriť do výparov sáun, wellnessu a spa v niektorom z tatranských hotelov. viac »

Na najvyšší vrchol Malých Karpát

Záruby, Malé Karpaty
2012-07-05 10:00:00

SLOVENSKO - Malé Karpaty možno nie sú práve najväčším pohorím na svete, ako o tom vypovedá už ich samotný názov, ale vyznačujú sa skutočnou malebnosťou, ktorú inde len tak ľahko nenájdete. Týka sa to aj výstupu na ich najvyšší vrchol s názvom Záruby. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa