Turistika na Slovensku

Príbeh Tatranských chát pokračuje

Zelené pleso, Slovensko
2014-09-03 09:00:00

Ako sme sľúbili v poslednom článku o Tatranských chatách, tu sú príbehy ďalších chát. Ak Vás zaujíma história našich krásnych veľhôr, určite si tento článok prečítajte. Ako to všetko začalo a kde všade sa môžete v Tatrách ubytovať? Na tieto otázky tu určite nájdete odpovede. viac »

Ako sme vám naposledy sľúbili, príbeh o Tatrách pokračuje

Chata pod Rysmi
2014-07-18 17:00:00

Dnešné rozprávanie vám predstaví naše vysokohorské chaty. Možno o nich už všetko viete, ale pre tých ktorí nie, sme pripravili krátky súhrn o tých najznámejších nie len vo Vysokých Tatrách. Už roky tu stoja a starajú sa o to, aby sme si mohli oddýchnuť a posilniť sa, alebo prespať na pol ceste turistickými trasami. Prečítajte si o Bilíčke, Solisku alebo Plesnivci. viac »

Turistika v Nízkych Tatrách: Vyjdite si na slovenskú klasiku Ďumbier alebo Chopok

Kráľova hoľa
2014-06-30 09:00:00

V ponukách cestovných kancelárií často vyhľadávame zájazdy do iných krajín, kde by sme sa mohli venovať turistike. Popri tom však zabúdame, že niekedy ani zďaleka nemáme prechodenú našu domovinu. Mnohí z nás prejdú len pár kopcov vo Vysokých Tatrách, v Nízkych sa pozrú maximálne na Chopok a to im úplne stačí. Pritom aj v tomto regióne máte k dispozícii veľa zaujímavých trás, ktoré sme vám opäť zoradili do malého turistického sprievodcu. viac »

Turisti do Tatier!

Popradské pleso
2014-06-18 16:00:00

Ako sme už včera spomínali, tatranské chodníky sa znova otvorili a tak sa začala nová sezóna v našich najvyšších horách. Letnú sezónu odštartujeme zhrnutím tých najznámejších chodníkov, ktorými sa môžete poprechádzať pri vašej nasledujúcej návšteve. Čoskoro sa budete môcť tešiť aj na výber chodníkov v Nízkych Tatrách, ktoré nie sú o nič menej zaujímavé. viac »

Tatry otvárajú svoje brány

Tatry
2014-06-16 13:30:02

Turisti môžu oddnes chodiť po všetkých značených chodníkoch viac »

Krásy Slovenska: Panoramatická vyhliadka Krivánskej Malej Fatry

Malá Fatra
2014-06-03 10:00:00

SLOVENSKO - Hoci vrch Stoh (1 607 m n.m.), nie je tak známy, ako jeho „veľkí bratia“ Veľký (1 610 m n. m.) a Malý Rozsutec (1 344 m n. m.), či najvyšší vrch Krivánskej Malej Fatry, Veľký Fatranský Kriváň (1 709 m n. m.). viac »

Pohoria na Slovensku: Týchto 5 možno ešte nepoznáte

Bachureň
2014-05-09 14:00:00

SLOVENSKO - Slovenské pohoria, to nie sú len Vysoké či Nízke Tatry, Veľká či Malá Fatra, Považský či Pohronský Inovec alebo Malé či Biele Karpaty. Pohorí je totiž u nás oveľa viac, ako by ste si mysleli. Možno nepatria k tým najväčším či najvyšším, určite však majú svojim návštevníkom čo ponúknuť. A najlepšie na tom je to, že ste o nich zrejme doteraz ani len netušili. viac »

VIDEO Na Kráľovej holi stojí strom zelený...

Kráľova hoľa
2014-03-27 14:30:00

SLOVENSKO - Projekt Kráľova hoľa som začal nakrúcať v novembri minulého roka. Kráľovka je pre mňa zaujímavý kopec už od detstva, kedy som naň pozeral cez sklo auta pri ceste ku starkej. Svojou výškou jednoznačne dominuje celému okoliu a v celej východnej časti Nízkych Tatier je najvyšším vrcholom. Na jej vrchole som stál nespočetne veľakrát a mám z neho veľa rôznych zážitkov a tak som sa rozhodol, že jej na oplátku niečo vrátim pekným videom. viac »

Vršatské bradlá - „skvosty Stredného Považia“

Vršatecké Podhradie
2013-06-08 10:00:00

SLOVENSKO - Predstavujú jednu z troch významných lokalít bradlového pásma Považia (zvyšnými sú lokality Klapy a Manínska séria). Vršatské bradlá sú známe už od stredoveku, kedy tu bol postavený hrad, z ktorého dnes zostali už len ruiny. Nachádzajú sa v katastri obce Vršatské Podhradie a vytvárajú dominantu, vypínajúcu sa nad obcou. Ležia v pohorí Biele Karpaty, v blízkosti mesta Ilava. viac »

Popradské pleso - okrasa Vysokých Tatier

Popradské pleso
2013-05-18 10:00:00

SLOVENSKO - Pravdepodobne nie je na Slovensku Slováka, ktorý by aspoň raz v živote nenavštívil Vysoké Tatry... Tie totiž považujeme za symbol našej krajiny a národnej hrdosti. Naše presvedčenie o ich kráse je opodstatnené, svedčí o tom aj návštevnosť nášho najvyššieho horstva. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa