Turistika na Slovensku

Krivánska Malá Fatra je najpestrejším pohorím Slovenska: Takúto krásu inde neuvidíte

2024-03-21 12:00:00 |

Obľuba Malej Fatry v posledných rokoch výrazne rastie. Ľudia tu objavujú skvelé možnosti na túry a navyše príroda je dokonca ešte krajšia ako v niektorých známejších pohoriach. Za srdce vás chytí aj jedna z jej populárnych častí, ktorá sa nazýva Krivánska Malá Fatra. Podľa odborníkov je to územie s najpestrejším geologickým podložím, vďaka čomu je aj na pohľad veľmi rozmanité. Uvidíte tu bralá, tiesňavy, nevšedné skalné útvary, ale aj veľmi zaujímavé horniny.

Viac článkov

V okolí Bardejovských Kúpeľov otvorili kyslíkovú cestu Napoleon

V okolí Bardejovských Kúpeľov
2017-01-10 08:00:00

V okolí Bardejovských Kúpeľov dokončili druhú etapu liečivých singletrackov – čo je v podstate ďalšia nová turistická trať pre cyklistov a peších. Nová trasa nesie názov Napoleon, podľa jedného z prameňov v Bardejovských kúpeľoch a aj pojem „liečivé singletracky“ naznačuje väzbu na kúpele. Oficiálne bude trasa Napoleon otvorená na jar, ale verejnosť ju môže využívať už teraz. viac »

Vysoké Tatry v zime: Tipy na zaujímavé túry aj počas uzávery chodníkov

Vysoké Tatry v zime:
2016-11-08 19:46:18

Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských. Námestník riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Maroš Petrík pre TASR uviedol, že viaceré lokality v Tatrách sú zaujímavé na turistiku aj v zimnom období. viac »

Obrazom: V Tatrách je bezpečnejšie, pod Rysmi namontovali nové stúpačky

V Tatrách bezpečnejšie: Pod
2016-09-30 12:00:00

Nové technické zabezpečovacie prostriedky nedávno namontovali v exponovanom teréne turistického chodníka pod Chatou pod Rysmi vo Vysokých Tatrách. V tomto úseku sa v minulosti stalo viacero úrazov, vrátane smrteľného. Nové stúpačky a reťaze sa inštalovali za účelom zvýšenia bezpečnosti výstupu turistov. Pozrite sa na ne. viac »

V Bachledovej doline otvorili lesnú pátračskú hru: V Belianskych Tatrách sa zabavia všetci

V Belianskych Tatrách sa
2016-08-30 08:00:00

Pri plánovaní dovolenky vo Vysokých Tatrách nie je jednoduché pripraviť program tak, aby bol zaujímavý i pre deti. Len pár kilometrov od hlavných turistických centier sa pritom ukrýva horská dolina plná rodinných atrakcií a dobrodružstiev. viac »

Dočkali sme sa: Po 40 rokoch sprístupnili v Slovenskom raji roklinu Kyseľ

Po 40 rokoch sprístupnili
2016-08-19 12:00:00

Už dnes môžu všetci milovníci slovenskej prírody konečne v Národnom parku Slovenský raj navštíviť roklinu Kyseľ, ktorú uzavreli po veľkom požiari pred 40 rokmi. Slávnostné otvorenie ferraty Kyseľ a zrekonštruovanej náhradnej trasy sa uskutočnilo včera a my vám prinášame fotografie miest, ktoré boli takmer polstoročie pred očami turistov skryté. viac »

Výlet malebnými obcami: V Tatrách nájdete viac ako len krásne končiare

V Tatrách je stále
2016-06-29 12:00:00

Dovolenka vo Vysokých Tatrách sa obvykle plánuje iba z hľadiska túr po jednotlivých kopcoch alebo kúpania v tunajšom veľkom aquaparku. Tento región však toho ponúka oveľa viac a i v jednotlivých malých dedinách nájdete veľa zaujímavý lokalít a atrakcií pre využitie voľného času. Tie vám padnú vhod najmä v prípade, ak ste už unavení z túlania sa po kopcoch alebo to nevyzerá na dobré počasie. Dnes preskúmame štvoricu Važec, Štrba, Tatranská Štrba a Štrbské Pleso. viac »

Dovolenka vo Vysokých Tatrách: Takto si naše veľhory vychutnáte na maximum

Vysoké Tatry sú pýchou
2016-05-28 00:00:01

O Vysokých Tatrách počúva každý z nás od narodenia, väčšina z nás naše veľhory aj niekoľkokrát navštívila. Skutočne ich však poznáme dostatočne? viac »

Prestížny magazín hodnotil najlepšie destinácie na horskú turistiku: Obrovský úspech Slovenska

Tatry zaradili k najlepším
2016-05-08 11:55:00

Nedávno sme vás informovali o tom, že Spišský hrad zaradili medzi najkrajšie hrady na svete. Teraz prichádzame s ďalšou dobrou správou. Prestížny britský denník zverejnil zoznam 10 najlepších európskych destinácií pre milovníkov horskej turistiky. A Slovensko tam opäť nechýba. viac »

FOTO: Krása slovenských veľhôr. Pozrite si neuveriteľné zábery z víkendovej túry

Nízka oblačnosť nad Popradom,
2016-02-16 12:00:23

Milovníkov hôr nezastraší ani zima. Totiž aj počas nej vyrážajú na túry po údoliach a končiaroch, aby si pozreli prírodu v jej zimnom šate. Tentoraz nám prispel Miloš, ktorý si len tak „odskočil“ do Vysokých Tatier. Začal v Tatranskej Lomnici a pokračoval cez Skalnaté pleso, Lomnické sedlo, Lomnickú vežu, Francúzsku muldu, späť do Tatranskej Lomnice. Jeho fotografie nám dokazujú, že aj zime je v Tatrách úžasne a že zimná turistika má svoje čaro. viac »

Kam sa vybrať na jeseň v Tatrách? Zimná uzávera nezatvára všetky dvere

Štrbské pleso, Vysoké Tatry
2015-11-23 12:00:00

Ešte posledný krát vybehnúť do prírody, nadýchať sa čerstvého vzduchu a preveriť svoju kondičku. Aj také môžu byť jesenné dni vo Vysokých Tatrách. Nebojte sa využite tieto chvíle na oddychový výlet v horách. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa