Turistika na Slovensku

Demänovská dolina z pohľadu histórie: Prvým turistom nechýbali ani lanovky

Demänovská dolina z pohľadu
2018-03-27 00:00:00

Jasná a Demänovská dolina si vybudovali meno jedného z najkvalitnejších stredísk v strednej Európe. Široká sieť dobre prepojených zjazdoviek ponúka vynikajúce podmienky pre lyžiarov a v lete si tam zase nájdete niekoľko zaujímavých turistických trás rôznych obtiažností. Keď sa však pozriete na dolinu v súčasnosti, vyzerá úplne inak ako vo svojich začiatkoch. O tých nám porozprával bývalý člen horskej služby a vášnivý fotograf Karol Špánik. viac »

Jánošíkove diery

Jánošíkove diery
2018-03-26 12:00:00

Pani zima už stráca svoju moc a pomaly nastupuje jedno z najkrajších ročných období, jar. Príroda sa zobúdza a láka všetkých vyraziť na výlet a načerpať novú energiu v jej náručí. My sme navštívili Jánošíkove diery. viac »

Národný park Malá Fatra: Zahraničných návštevníkov lákajú veľké šelmy

Malá Fatra
2018-03-12 08:00:00

Návštevnosť Národného parku Malá Fatra, ktorý je najzápadnejšie ležiacim národným parkom v rámci celého karpatského oblúka, v poslednom období rastie. Územie láka návštevníkov aj napriek tomu, ako žiaľbohu po niektorých zásahoch lesného hospodárstva vyzerá. viac »

Budova Encián na Skalnatom plese sa dočká ďalšej obnovy

Budova Encián na Skalnatom
2018-03-07 08:00:00

Budova Encián, pôvodná stanica lanovky na brehu Skalnatého plesa vo Vysokých Tatrách od architekta Dušana Jurkoviča, sa dočká ďalšej rekonštrukcie. Postaralo sa o to občianske združenie Tatranský okrášľovací spolok (TOS), ktoré má budovu v nájme od spoločnosti Tatry mountain resorts, a. s., (TMR) na 20 rokov. viac »

V Tatrách predstavili nový návrh: Takto má vyzerať lanovka na Skalnaté pleso

Jurkovičova stanica lanovky prešla
2018-02-24 12:00:00

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts (TMR) vo štvrtok opäť prezentovala svoj návrh na výstavbu novej lanovky prepájajúcej Skalnaté pleso s Hrebienkom. Urobila tak v Tatranskej Lomnici na medzinárodnom odbornom fóre Ekologická doprava – lepšia budúcnosť Tatier. Investor, ktorý prevádzkuje viacero slovenských lyžiarskych stredísk, tvrdí, že spomínaný zámer by pomohol vyriešiť problém s dopravou vo veľhorách. Nie všetky zainteresované strany s jeho tvrdeniami súhlasia. viac »

Turisti majú v Tatrách počas zimy k dispozícii 20 kilometrov chodníkov

Návštevníci Vysokých Tatier počas
2018-02-20 08:00:00

Vo Vysokých a Nízkych Tatrách je v zime pre turistov vytýčených približne 20 kilometrov značkovaných turistických chodníkov. Sú však sprístupnené len po vysokohorské chaty. viac »

Lyžovačka na Liptove: Vďaka zľavovej karte ušetríte nemalé peniaze

Lyžovačka na Liptove: Vďaka
2018-02-09 16:00:00

Aj túto zimnú sezónu sa lyžovačka na Liptove oplatí. Región nielenže ponúka široké možnosti a výborné svahy, ale aj príležitosť ušetriť nemalé peniaze. V prevádzke sú strediská Jasná Nízke Tatry, Ski Žiarce v Pavčinej Lehote, Malinô Brdo pri Ružomberku, Dolinky v Žiarskej doline, Skicentrum na Čertovici, Vyšná Boca a Opalisko v Závažnej Porube. Práve posledné spomenuté ponúka vďaka Liptov Region Card lyžovačku lacnejšiu až o 30 percent. Okrem toho karta zliav ponúka výhody aj na zapožičanie lyžiarskeho či snowboardového výstroja, či jeho servis. S kartou sa lyžiari bezplatne prepravujú na linkách SKI & AQUA BUS-ov a využívajú aj bezplatné WIFI pripojenie na vybraných miestach. viac »

Výstava miniatúr na Hrebienku: Najkrajšie tatranské chaty pod jednou strechou

Výstavy miniatúr tatranských chát
2018-02-06 16:00:00

Tri bývalé rozhodcovské veže na Hrebienku, ktoré boli postavené pre Svetový pohár v roku 1976, ešte donedávna chátrali. Dnes v nich môžete navštíviť unikátnu výstavu. Tá vám predstaví dvanásť tatranských chát s výhľadmi na doliny a plesá, ktorých modely vytvoril umelec Peter Trembáč z prírodných materiálov. Výstava je otvorená denne od 9:00 do 16:00 hod. viac »

Perinbaba čarovala: Nádherné FOTO Kubínskej hole pod snehovou perinou

Kubínska hoľa
2018-01-24 12:00:00

Leto obľubuje väčšina ľudí, o zime sa to už tak jednoznačne povedať nedá. Studené počasie vie byť niekedy kruté a v mestách zima tiež veľa pekného neprináša. Na horách však zvykne každý rok vytvoriť priam rozprávkovú krajinu. Keď zem pokryje biele perina, obloha je blankytne modrá a slnko sa odráža od kryštálikov snehu, ťažko by ste hľadali krajší pohľad. Najlepšie to dokazujú aktuálne snímky Kubínskej hole. viac »

Veľká Fatra - nádherný domov vzácnych šeliem

Veľká Fatra
2018-01-22 12:00:00

Pohorie Veľkej Fatry sa rozprestiera na území Žilinského a Banskobystrického kraja, zasahuje územie Liptova, Turca, Horehronia a Oravy. Veľkosť územia v smere západ-východ je 30 kilometrov, v smere sever-juh 50 kilometrov. Najvyšším vrchom Veľkej Fatry je Ostredok (1592 metrov nad morom). Reliéf pohoria je veľmi členitý s veľkým výškovým rozpätím a patrí k najvyšším pohoriam na Slovensku. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa