Turistika na Slovensku

Vrátna dolina – fantastická turistika v srdci Slovenska

Vrátna dolina
2019-02-28 12:00:00

Jedna z najkrajších dolín Slovenska, preslávená legendárnym Jurajom Jánošíkom a chránená kamenným mníchom - aj to sú prívlastky Vrátnej doliny. viac »

Zaujímavosti o slovenských vrchoch: Urpín v útrobách skrýva jaskyne i protiatómový kryt

Pohľad na Banskú Bystricu
2019-02-22 00:00:01

Keď sa povie mesto pod Urpínom, takmer každému je jasné, že ide o Banskú Bystricu. Slovné spojenie s dominantným vrchom je synonymom pomenovania krajskej metropoly. Názov je starobylý a nemá jednoznačné vysvetlenie. Dal však meno organizáciám či produktom z tohto mesta a podľa neho sa napríklad volá folklórny súbor, hotel, ale aj pivo. viac »

Fotograf strávil mrazivú noc na Kriváni, výsledkom sú nadpozemské fotografie

Fotograf strávil mrazivú noc
2018-10-10 00:00:01

Stará legenda hovorí, že keď už bolo všetko na svete vytvorené, z neba zletel anjel, aby sa naň pozrel. Zeme sa dotkol na tom najkrajšom mieste – úpätí Vysokých Tatier. Až za súmraku si uvedomil, očarený všetkou tou krásou naokolo, že sa musí vráť späť do neba. A tak vzlietol, pravým krídlom však zavadil o tmavý kopec a ulomil jeho vrchol. Odvtedy patrí k najpôsobivejším štítom a jeho podoba je pre mnohých symbolom našej krajiny. Fotograf Peter Lengyel Kriváň zvečnil v podobe, akú mohlo doteraz vidieť len veľmi málo šťastlivcov. viac »

Dva dni nonstop v horách: Dana a Radoslav ako prví absolvovali zimný maratónsky prechod Západnými Tatrami

Dana Ivanovová a Radoslav
2018-08-18 00:00:01

Slovenským horolezcom sa začiatkom marca podaril skutočne husársky kúsok – bez jedinej dlhšej prestávky či spánku prešli celý hrebeň Západných Tatier. Trvalo im to 33 hodín, počas ktorých prešli vyše 42 kilometrov a nastúpali a naklesali dokopy 10 000 výškových metrov. Takto na dva dni na hrebeni spomína Dana. viac »

Tri poklady Ružomberka – Čutkovo, Hrabovo a Malinô Brdo

Tri poklady Ružomberka –
2018-08-07 12:00:00

Liptov, prekrásny región Slovenska, ktorý je turistami hojne navštevovaný. Práve tu leží Ružomberok, centrum dolného Liptova. Svoju krásu odzrkadľuje najmä v dvoch dolinách, Čutkovskej a Hrabovskej, ale i v známom lyžiarskom stredisku Malinô Brdo. viac »

Smrekovica – poklad Liptova v lone prírody

Smrekovica, Veľká Fatra
2018-05-29 12:00:00

Ak hľadáte miesto, ktoré nepodľahlo veľkej návštevnosti turistov a kde nájdete pokoj a oddych v lone čistej prírody, navštívte Smrekovicu. viac »

Donovaly – v minulosti uhliarska osada, dnes centrum zábavy

Donovaly
2018-05-24 00:00:01

Asi každý z nás pozná horský priechod Donovaly, minimálne ním pri svojich potulkách na Slovensku prešiel. Jeho minulosť patrila výrobe dreveného uhlia, dnes je centrom zábavy pre malých aj veľkých. viac »

Letná sezóna v Národnom parku Poloniny sa pomaly začína

Poloniny
2018-05-14 08:00:00

Letná sezóna v Národnom parku (NP) Poloniny na východe Slovenska sa pomaly začína. Keďže ide o najnavštevovanejšie obdobie roka, väčší nápor turistov očakávajú aj v tomto území. Pre TASR to uviedol riaditeľ Správy NP Poloniny Mário Perinaj. viac »

Chopok – jedna z najkrajších vrcholových turistík Slovenska

Chopok, Nízke Tatry
2018-04-05 00:00:01

Chopok je tretím najvyšším vrchom v Nízkych Tatrách (2024 m n. m.). Vďaka neopakovateľným kruhovým výhľadom patrí k vôbec najnavštevovanejším vrcholom Slovenska. Ak hľadáte vhodné miesto pre vrcholovú turistiku spolu s deťmi, Chopok je pre vás ideálnou voľbou. viac »

Tip na jarný výlet: Preskúmajte hrebeň Krivánskej Malej Fatry

Malá Fatra
2018-03-31 00:00:01

Slovenská príroda je krásna v každom ročnom období, jar je však pre naše výlety jednoznačne najvhodnejšia. Ak chcete stráviť príjemný deň na vzduchu, vyberte sa preskúmať hrebeň Krivánskej Malej Fatry. Krajšie výhľady by ste len ťažko hľadali. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa