Turistika na Slovensku

Lomnický štít a Hrebienok sú opäť krajšie: Zdobí ich vyše 30 ľadových sôch

Lomnický štít a Hrebienok
2018-01-15 23:00:01

Uplynulý víkend sa na vo Vysokých Tatrách konal trojdňový festival Tatry Ice Master, na ktorom sa zúčastnili tímy z desiatich krajín sveta. Umelci v rámci troch tém vytvorili nádherné ľadové sochy, ktoré zdobia naše veľhory aj naďalej. Väčšinu z nich môžete vidieť na Hrebienku, jedno unikátne dielo sa však nachádza aj na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku. viac »

Novinka pre odvážnych: Otvorili najťažšiu ferratu na Slovensku

Skalka pri Kremnici má
2017-11-09 12:00:00

Ferrata Komín v Skalke pri Kremnici je oficiálne najťažšou zaistenou cestou na Slovensku. V Kremnických vrchoch v podcelku Flochovský chrbát ju vybudovalo mesto Kremnica a od soboty 28. októbra je prístupná aj verejnosti. viac »

Test správneho turistu: Spoznáte tatranské štíty na FOTO?

Vysoké Tatry
2017-09-05 00:00:01

Vysoké Tatry sú síce najmenšími veľhorami na svete, no zároveň patria k tým najkrajším. Aj preto sem nielen cez leto prichádza oddychovať množstvo Slovákov, Čechov aj turistov z väčšej vzdialenosti. Mnohí sa sem vracajú opakovane a poznajú už všetky tatranské štíty. Ak uhádnete, čo je zobrazené na našich fotografiách, určite k nim patríte aj vy. viac »

Martinské hole: Prístupový chodník na Ferratu HZS zvládnu aj menej zdatní turisti

Prístupový chodník na Ferratu
2017-08-14 12:00:00

Turistický chodník Ferrata Horskej záchrannej služby (HZS) z Martina – Strání na Martinské hole je dlhý 4,8 kilometra s prevýšením 800 výškových metrov a ročne ho navštívi vyše 10.000 ľudí. viac »

Ťahák sezóny: V rokline Kyseľ v Slovenskom raji pribudol nový ferratový chodník

Roklina Kyseľ
2017-06-27 12:00:00

Roklina Kyseľ v Slovenskom raji, ktorú vlani v auguste po 40 rokoch otvorili, je po viac ako sedemmesačnej uzávere opäť prístupná pre turistov. Novinkou tohtoročnej sezóny je stometrový ferratový chodník v spodnom úseku pri nástupe. viac »

OBRAZOM Turistika vo Vysokých Tatrách: Okruh Mlynickou a Furkotskou dolinou

Na snímke sedlo Bystrá
2017-06-22 12:00:00

Turistický okruh Mlynickou a Furkotskou dolinou po žltej turistickej značke zo Štrbského Plesa s prechodom cez sedlo Bystrá lávka (2300 m n. m.) je obľúbeným cieľom návštevníkov Vysokých Tatier. Je to náročná celodenná túra, počas ktorej uvidíte tretí najvyšší vodopád, ôsme najväčšie pleso a tretie najvyššie turisticky dostupné sedlo v slovenskej časti Tatier. viac »

Tento štít by mal zdolať každý Slovák aspoň raz za život

Tento štít by mal
2017-06-01 08:00:21

Turistická sezóna klope na dvere a preto je už teraz ideálne poohliadnuť sa po nezabudnuteľnej dovolenke alebo predĺženom víkende, napríklad aj na Slovensku. Jednou z možností sú Vysoké Tatry, ktoré poskytujú množstvo nádherných výhľadov. Končiarov, ktoré sa oplatí navštíviť je niekoľko, ale iba jeden z nich je pre nás výnimočný. viac »

Skalný kaňon Čertova dolina: Malý Slovenský raj je v zime krajší ako v lete

Čertovu dolinu a náučný
2017-03-02 12:00:00

Skalný kaňon Čertova dolina a náučný chodník zbojníka Jakuba Surovca, ktorý ním prechádza, vyhľadávajú turisti aj v zime. TASR to potvrdila Andrea Vlčková zo Zbojníckeho dvora v sedle Zbojská nad Tisovcom v okrese Rimavská Sobota, v rámci ktorého funguje i miestne turistické informačné centrum. viac »

Nádhera slovenskej prírody: FOTO Takto Jánošíkove diery skrášlila zima

Jánošíkove diery lákajú turistov
2017-02-22 12:00:00

Sústavu tiesňav a kaňonov v národnej prírodnej rezervácii Rozsutec ročne navštívi do milióna turistov. Množstvo prekrásnych vodopádov a nezabudnuteľná scenéria skalných útvarov ich láka aj v zime. So snehovou prikrývkou majú čaro, ktoré jednoducho treba vidieť. viac »

Spiš sa zmenil na rozprávkovú krajinu: VIDEO Obrovské klzisko a zamrznutý vodopád

Spiš sa zmenil na
2017-02-02 00:00:31

Tohtoročná zima nám vynahradila to, čo nám zostala z minulých rokov dlžná. Teraz sa nemôžeme sťažovať ani na nedostatok snehu, ale tiež ani na poriadne mrazy, ktoré by ho čo najdlhšie udržali. Extrémne nízke teploty so sebou priniesli aj niekoľko zaujímavostí, ktoré dokáže vykúzliť iba pani Zima. Dve z nich sa nachádzajú na Spiši, kde mrazy vytvorili dve cenené slovenské naj. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa