Päť nových atrakcií, ktoré si môžete pozrieť vo svete

2022-02-12 13:00:00 |   |    | 

Magazín Time Out vybral rebríček najzaujímavejších nových atrakcií, na ktoré sa môžeme tešiť už tento rok. Moderné budovy, nezvyčajné múzeá, ale aj netradičné novinky, ktoré vám opäť predstavia niečo jedinečné a doteraz nevídané vás možno presvedčia na návštevu niektorých miest.



 

Chanel výstava, Národná galéria Victoria, Melbourne, Austrália

Na jedinečnú výstavu sa môžu tešiť Austrálčania. Po prvýkrát sa prehliadka Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto dostane mimo Francúzska. Tejto pocty sa dočkala Národná galéria Victoria v Melbourne. Jedinečný pohľad na prácu známej návrhárky si môžete pozrieť od 25. apríla a na výstave uvidíte viac ako sto modelov tejto prestížnej značky. Nájdu sa tam viaceré ikonické šaty, ktoré navrhla priamo Coco Chanel. V ďalšej časti sa už dostanete do sekcie s kozmetickými produktami a legendárnymi vôňami. Dozviete sa napríklad aj to, ako vznikla jedna z najobľúbenejších svetových vôni – parfum Chanel No. 5. Chýbať nebudú ani šperky z rôznych kolekcií a tešiť sa môžete aj na niekoľko interaktívnych prvkov. Pre milovníkov módy je to fantastická ukážka práce jednej z najväčších ikon.

 

Múzeum Broadway, New York, USA

Ten, kto sa vyberie na dovolenku do v New Yorku, by istotne nemal vynechať aspoň jedno predstavenie na Broadway. Je pritom úplne jedno, či si pozriete nejakú overenú klasiku, alebo stavíte na niečo moderné a inšpirujúce. Ide o jedinečný zážitok, na ktorý sa nedá nikdy zabudnúť. Pre veľkých fanúšikov tohto nablýskaného divadelného sveta pripravujú na tento rok veľké prekvapenie. Od leta otvoria prvé permanentné múzeum, ktoré sa bude venovať histórii Broadway, najznámejším predstaveniam a najväčším menám, ktoré v minulosti stáli na divadelných doskách. Pozriete sa do zákulisia celého procesu príprav a hrania, taktiež si môžete vyskúšať viaceré interaktívne prvky.

 

Umelecké centrum Tchaj-pej, Tchaj-pej, Tchajwan

Na niektoré jedinečné diela si musíte počkať dlhší čas. Až potom vám odhalia svoju krásu a dômyselnosť. Umelecké centrum Tchaj-pej stavali sedem rokov. Odvtedy si vyžiadalo investície v hodnote viac ako 150 miliónov eur. Už z architektonického pohľadu ide o unikátnu stavbu. Skrýva v sebe niekoľko dômyselných chodieb a uličiek, ktoré šikovne prepájajú exteriér s interiérovou častou. V budove sa nachádzajú dve menšie sály pre 800 ľudí a jedna hlavná pre 1500 hostí. Na pódiu sa budú striedať umelci z rôznych žánrov a odvetví. Prvé plány hovorili o tom, že definitívne otvorenie bude v januári tohto roku, najnovšie odhady sú o lete 2022.

 

Color Factory, Chicago, USA

Projekt Color Factory doteraz zavítal do dvoch amerických miest – New York a Houston a v priebehu nasledujúcich mesiacov otvorí tretiu pobočku v Chicagu. Podstatou tejto výstavy je vzdať úctu farbám. Od prvého momentu sa objavíte v ich obklopení a to bude mimoriadne pozitívne pôsobiť aj na psychiku. V Chicagu bude prehliadka situovaná vo veži Willis, vďaka čomu sa stane najväčším múzeom tohto druhu na svete. Ide o multisenzorickú výstavu, ktorá zamestná všetky vaše zmysly. Pripravte sa na množstvo interaktívnych prvkov a hier podporujúcich kreativitu.

 

Fantóm opery na vodnej hladine, prístav v Sydney, Austrália

Na niektoré jedinečné zážitky musíte mať veľké šťastie. Opera v Sydney prichystala pre fanúšikov veľké prekvapenie. Od 25. marca bude každý večer počas nasledujúceho mesiaca hrať veľmi špeciálne prevedenie Fantóma opery. Tento krásny príbeh sa totiž odohrá priamo pod nočnou hviezdnou oblohou. Pódium sa bude nachádzať na plávajúcej plošine na vode. Vrcholom večera bude ohňostroj, ktorým sa ukončí každé predstavenie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa