Výhľad, na ktorý nezabudnete: 5 najkrajších vyhliadkových veží na svete

2022-09-13 12:30:00 |   |    | 

Ako na dlani. Ak chcete mesto, kde práve dovolenkujete, spoznať čo najlepšie, vyberte sa tam, odkiaľ ho uvidíte v celej jeho kráse z vtáčej perspektívy. V podstate každá metropola má minimálne jedno obľúbené vyhliadkové miesto, v Bratislave je to napríklad terasa na vrchole mosta SNP. Medzi najzaujímavejšie však patrí táto pätica vyhliadkových veží.



 

Veža Kanton, Kanton, Čína

Počas dovoleniek nájdete veľké množstvo vyhliadkových veží. Často sa ich nachádza v jednom meste hneď niekoľko, preto o turistov bojujú rôznymi bonusmi. Jeden z najzaujímavejších nájdete vo veži v čínskom meste Kanton. Tesne pod jej vrcholom sa nachádza zaujímavosť v podobe vyhliadkového kolotoča, ktorý domáci nazývajú „bublinková električka“. Nasadnete tam do kabínky, ktorá sa postupne točí po okrúhlej dráhe a vďaka tomu si pozriete každú zaujímavosť v meste. Veža v Kantone je televízna a otvorili ju v roku 2010. V tom čase bola najvyššia na svete, neskôr ju však tromfli iné stavby tohto druhu. Nad električkou sa nachádza ďalšia vyhliadková terasa, po ktorej sa môžete prejsť. Pre milovníkov adrenalínu je k dispozícii bungee jumping, ktorý vám ponúka voľný pád do hĺbky 485 metrov.

 

Burdž chalífa, Dubaj, SAE

Donedávna najvyššia budova sveta lákala najviac turistov na svoju vyhliadku. Burdž chalífa patrí k najnavštevovanejším atrakciám v Dubaji. Meria vyše 800 metrov a má 162 poschodí. Jej výstavbu dokončili v roku 2010, ale najvyššie položenú vyhliadku otvorili až o štyri roky neskôr. Do tejto miestnosti vás vyvezie najrýchlejší výťah na svete. Najobľúbenejší čas na návštevu je podvečer pri západe slnka.

Vtedy máte najkrajší výhľad na mesto a navyše kvôli výške ho vidíte o minútu dlhšie, ako keby ste ho pozorovali zo zeme. Časť budovy funguje ako hotel, nájdete tam aj firemné kancelárie a luxusné apartmány. Každý z týchto priestorov ponúka nádherný výhľad na celé okolie, ale ten najlepší zažijete priamo z vyhliadkovej plochy. Keďže ide o vyhľadávanú atrakciu, odporúčajú rezervovať si vstupenky online. Môžete si zaplatiť aj balíček s prednostným vstupom.

 

CN Tower, Toronto, Kanada

Vyhliadku na Toronto si môžete okoreniť hneď niekoľkými spôsobmi. Záleží len od vás, koľko adrenalínu znesiete a ako veľmi sa vám páči odniesť si z dovolenky aj trochu riskantné zážitky. CN Tower je televíznou vežou, ktorá je vysoká 553 metrov. Nachádza sa v centre mesta a ponúka vám štyri spôsoby prehliadky. Pre tých menej odvážnych je tu cesta výťahom na vyhliadkovú plochu. Ten je celý sklenený, takže budete postupne vidieť všetky krásy z okolia.

Druhá možnosť je zájsť priamo na vyhliadku. Tá má sklenenú podlahu, takže ak sa nebojíte výšky, môžete sa pozrieť aj dole pod nohy a užiť si tento nezvyčajný pohľad. Potom je tu možnosť pre tých, ktorí potrebujú trochu adrenalínu. Tí sa prichytia na lano a prejdú sa po vonkajšom leme veže, vďaka čomu budete mať ten najlepší pohľad na Toronto. No a pokiaľ máte radšej pohodlie, tak si zájdite rovno do reštaurácie, v ktorej si pochutnáte na dobrom jedle a pokocháte sa výhľadmi.

 

Tokijský nebeský strom, Tokio, Japonsko

Niektoré vyhliadky sú zaujímavejšie počas noci. Vtedy vďaka osvetleniu budov najlepšie uvidíte, ako rozľahlé sú tieto mestá a to vám dá nezabudnuteľný zážitok. Vyhliadkovú vežu Tokijský nebeský strom preto vyhľadávajú turisti veľmi často práve na tieto nočné prehliadky. Ide o najvyššiu budovu tohto druhu v krajine. Nachádza sa tam aj reštaurácia a môžete si vyjsť na najvyššie dostupnú plošinu, ktorá sa nachádza vonku a vďaka tomu sa ku vám dostanú aj zvuky ulíc.

 

Vyhliadková veža Dzintari, Jürmale, Lotyšsko

Krásnych a zaujímavých vyhliadkových veží sa dočkáte aj priamo v prírode. Jedna z najobľúbenejších sa nachádza v meste Jürmale v Lotyšsku. Vysoká je 38 metrov a situovaná v parku Dzintari. Po jej obvode sa nachádza 12 balkónov, kde si môžete trochu oddýchnuť a popozerať sa po okolí. Výstup na vrchnú vyhliadkovú plošinu je po schodoch, na vrchole sa však dočkáte nádherného výhľadu na park a prírodu.

IMG_5147

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa