Tri najdrahšie budovy sveta: preskúmajte honosné kasína za miliardy!

2013-10-02 09:45:00 |   |    | 

I keď najdrahšími stavbami sveta sú často priehrady alebo moderné mosty, v rebríčku najdrahších „domov“ vládne štýlové kasíno a luxusný hotel v jednom. Medzi tri najrozmarnejšie projekty sa však dostal i dom jedinej indickej rodiny, v ktorom nájdete visuté záhrady, súkromné divadlo, heliport alebo miestnosť plnú snehu.



Kasíno, dizajnové hotely, najvyššia budova sveta, ale i súkromná rezidencia indického obchodníka. To sú najdrahšie budovy sveta, v ktorých sa býva. Rozdiel je jediný - jedna stavba pojme tisíce návštevníkov a druhá slúži jedinej rodine.

 

  • Wynn Las Vegas

Postavený v roku 2005 za 2,7 miliardy $

Dizajnový hotel, ovenčený mnohými cenami a certifikátmi. Päť hviezdičiek od Forbesu, päť od Michelinu a k tomu ešte povesť najlepšieho hotela sveta. S takou reklamou sa nedostatku zákazníkov nemusí báť - napriek všetkým hviezdičkám však najväčším ťahákom zostáva obrovský vodopád vo vnútri hotela a autorizovaný predaj luxusných Ferrari a Maserati. Až 27 metrov dlhý vodopád končí v obrovskom jazere, všetko je obklopené zeleňou a zároveň prepychovým barom Tryst. Celé stredisko stojí na Las Vegas Strip, najznámejšom mieste všetkých milovníkov hazardu. Jeho súčasťou preto musí byť i obrovské kasíno, kde bohatí návštevníci stavajú na svoje obľúbené čísla.

 

  • Antilia Residence, Bombaj

Postavená v roku 2010 za 2 miliardy $

Rezidencia indického biznismena Mukesh Ambani meria 173 metrov a má 27 podlaží. Jedinej rodine slúži 600 zamestnancov. Tí sa starajú o najväčší rodinný dom na svete, ktorý má pripomínať babylonské záhrady. Meno Antilia sa zase vzťahuje k bájnej Atlantíde, všetko ostatné je už ale prísne moderné. Na návštevu sem môžete priletieť vrtuľníkom, voľný čas tráviť v súkromnom divadle, joga štúdiu alebo kúpeľoch. A keď vás omrzí tanečná sála, postavte si snehuliaka v tunajšej snehovej miestnosti. Zohriať sa pán domáci môže v niektorom z mnohých bazénov alebo v záhradách, rozprestierajúcich sa cez tri poschodia. A čo na to Indovia? Niektorí sú pyšní, väčšina sa ale zhodne na tom, že márnotratná stavba v chudobnej Indii provokuje.

 

  • Taipei 101, Taiwan

Postavený v roku 2004 za 1,8 miliardy $

Celých 101 poschodí a 449 metrov bez antény ukrýva konferenčné sály, fitness, izby, knižnicu, kancelárie, reštaurácie a samozrejme rozhľadňu. Pretože sa nachádza na ostrove Taiwan, musí stavba počítať s možným zemetrasením alebo tajfúnom. Konštrukcia je preto veľmi premyslená - 660 ton vážiace závažie, zavesené vo vnútri veže, ju stabilizuje vo vetre. Zredukuje až 40 percent pohybov veže. Celá stavba je navyše architektonicky prepojená napríklad s princípmi feng shui alebo s čínskou filozofiou. V jej kompozícii sa napríklad často opakuje číslo 8 - symbol prosperity a šťastia. Celá veža je tiež každý deň inak podsvietená farebným svetlom.

 

Reklamný odkaz

Tipy na zájazd do krajín, kde sa stavajú najdrahšie budovy sveta

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a Strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov:

 

  • Dubaj: Preskúmajte Dubaj, kde sa miešajú orientálne prvky s modernými mrakodrapmi! Nájdete tu nielen luxusné zázemie, ale tiež najvyššiu budovu sveta - mrakodrap Burj Khalifa. Hotely v našej ponuke začínajú na sumách, ktoré zaplatíte za bežnú európsku dovolenku, zároveň však u nás nájdete i tie najluxusnejšie, kde sa ceny za noc šplhajú k tisíckam eur.
  • Las Vegas: Aké je toto oslnivé mesto hazardu? Prečo ho jedni zbožňujú a iní zatracujú? Tieto otázky si ľudia kladú väčšinou po tom, čo sa vymania z jeho kúzla, opustia preplnené ulice a vydajú sa v ústrety opusteným púšťam, ktoré ho obklopujú. Las Vegas je mestom kasín, ich noblesa berie dych.
  • India a Srí Lanka: Zájazd, počas ktorého spoznáte dve unikátne krajiny. Indiu, krajinu hlbokých myšlienok, úplne iného myslenia a svetoznámych pamiatok, a divokú a nespútanú Srí Lanku, ktorá vás uchváti svojou prírodnou krásou.

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.2/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa