Košické Vianoce sa začnú v predvečer sviatku sv. Mikuláša

2011-11-23 17:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Tradičné Košické Vianoce sa v tomto roku začínajú v predvečer Mikuláša 5. decembra a programy potrvajú až do 22. decembra a Vianočné trhy sa skončia o deň neskôr.



Vianočná výzdoba stromov na Hlavnej ulici a výzdoba Veľkého vianočného stromu boli minulý rok použité po prvýkrát. Tento rok bude toto osvetlenie použité znovu a okrem toho budú osvetlené ulice Alžbetina, Mlynská, Univerzitná. Pre Košičanov sú pripravené bohaté trhy so širokým sortimentom tovaru a pohostenia.

V piatky a soboty bude atmosféru obohacovať aj živý betlehem, v ktorom vystúpia herci aj zvieratká zo ZOO. Prekvapením tohtoročných Vianoc bude práve pestrý program obohatený o zaujímavé, netradičné vystúpenia. Košice pripravili na tento rok aj špeciálnu edíciu programového vianočného kalendára, ktorý mapuje vianočný program mesta.

V kalendári sa objaví aj primátor Richard Raši a distribuovaný by mal byť do všetkých košických domácností zdarma. Jednou z noviniek je aj to, že sa ku každému zakúpenému primátorskému punču bude podávať škvarkový pagáč.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: sita, tasr

    

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa