Vianočný stromček s guľami za 11 miliónov dolárov!

2010-12-16 18:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY - Vianočný stromček v hoteli Emirates Palace v Abu Zabí v Spojených arabských emirátoch, ktorý je ozdobený guľami v hodnote 11 miliónov amerických dolárov.



Generálny manažér hotela, Hans Olbertz, sa pre miestne noviny vyjadril, že 13-metrová jedľa má 131 ozdôb, ktoré obsahujú zlato a drahé kamene, vrátane diamantov a zafírov.

11 miliónový symbol sezóny sa stal najnovšou výstrednosťou v hoteli Emirates Palace, ktorý sa môže pochváliť svojím vlastným prístavom, letiskom a automatom, kde si namiesto kávy môžete zakúpiť malé zlaté tehly.

Generálny manažér tiež povedal, že pri tvorbe "jedinečného stromu a zážitku pre našich tohtoročných hostí" spolupracoval s jedným z klenotníkov sídliacich v budove hotela. Emirates Palace sa zrejme neskôr skontaktuje s predstaviteľmi Guinnessových svetových rekordov a bude sa snažiť o zápis najdrahšieho vianočného stromu na svete.

V zozname na webovej stránke Guinnessových svetových rekordov sa už nachádza strom za 10,8 milióna dolárov, postavený v roku 2002 v japonskom Tokiu a ozdobený 83 klenotmi od firmy Piaget Japan.

Vianočná atmosféra nie je v Spojených arabských emirátoch nič zriedkavé, hoci sú oficiálne moslimské, žije tam však množstvo cudzincov. Nákupné centrá sú plné spevákov kolied, Santov a vianočných pesničiek.

Nie každý má však radosť. Niektorí predstavitelia Emirátov sa obávajú, že tradície v Perzskom zálive môže ohroziť vlna západnej kultúry - od osláv rôznych sviatkov až po hollywoodske filmy.

 

Zdroj/autor: sita, tasr, ap, Hussein Mall

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa