Bratislavský Slovak Food Festival: najväčší piknik v meste

2013-05-16 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Exteriéry Bratislavského hradu sa v dňoch 24. až 26. mája už po štvrtý raz zmenia na najväčší piknik v meste. Slovak Food Festival tento rok hostí 61 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska i Maďarska. Priestor poskytujúci stovky miest na sedenie, státie a v neposlednom rade piknik ponúkne svojim návštevníkom degustácie, predvádzacie šou, súťaže, ale najmä príjemnú atmosféru a veľa dobrej nálady.



Tento rok sa organizátori rozhodli festival neoficiálne začať už vo štvrtok podvečer (23.5.). Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2013 prinášajú návštevníkom štvrtkový večer vína na Bratislavskom hrade. Príjemné posedenie pri víne, dobrej muzike a chuťovkách, ktoré k tomu patria, by mali návštevníkov naladiť na víkend plný dobrého jedla a zaujímavých šou.

Festival pokračuje v tradíciách, a preto ani tento rok nevynechá Majstrovstvá Slovenskej republiky v otváraní ustríc, ktoré v minulom roku vyhral Popradčan Slavomír Dič. Na programe je i súťaž médií vo varení, v detskom kútiku budú pre najmenších pripravené školy varenia pod vedením našich šéfkuchárov, deti sa budú môcť naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky.

Pripravená je Škola varenia Chefparade, ktorá prináša kurzy varenia skutočne pre každého, od úplných začiatočníkov až po zručných kuchárov, ktorí hľadajú stále viac.

Jednotlivé kurzy budú prebiehať počas troch festivalových dní, v ponuke bude príprava sushi, kuracích špecialít, pravých steakov, rýb a darov mora, kubánska, francúzska, indická či talianska kuchyňa.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa