Región Trnavy a okolitých obcí ponúka turistom zážitky s vinármi

2013-05-13 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V jarnej sezóne 2013 sa nový turistický región Tirnavia, združujúci mesto Trnava a okolité obce, zameria na zážitky, hodnoty a kvalitu regionálnych vinárstiev a vína.



Hoci je oblasť a jej producenti vína už dlhšie súčasťou Malokarpatskej vínnej cesty, nie je zatiaľ dostatočne známe, že Trnava a obce Suchá nad Parnou či Smolenice sú a v minulosti boli významnými hráčmi v oblasti vinárstva a vinohradníctva.

V aktuálnej ponuke turistických produktov sa preto región orientuje na prepojenie histórie so súčasnosťou, ponúka návštevu vinárov, ktorí získali už nejedno ocenenie.

Trnava si v tomto roku pripomína 775. výročie získania výsad slobodného kráľovského mesta, keď uhorský kráľ Belo IV. v roku 1238 potvrdil jej nemalý obchodný význam, a to v rozhodujúcej miere vďaka vínu. Túto komoditu z Trnavy už v stredoveku vyvážali na Moravu, do Čiech, Poľska i Sliezska. Práve z vinárskych obchodov sa značne napĺňala mestská pokladnica. Dnes sa vinárstvu a vinohradníctvu v regióne pripisuje viac ako 900-ročná história.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa